Κυριακή 13/6/2021

«Απενεργοποιήθηκαν» οι… μπόμπες! Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε παράνομα ποτά (video)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση -μετά από πολύμηνες έρευνες- που δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και διανομή αλκοολούχων ποτών. Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε εννιά άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη έξι.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωση της η οργάνωση ήταν χωρισμένη σε τρεις υποομάδες, ενώ σύμφωνα με το αρμόδιο Τελωνείο οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης ανέρχονται περίπου στα 300.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι δράστες χρησιμοποιούσαν ειδικές ονομασίες όπως για το ποτό Haig ήταν το «Η», τα χρήματα λέγονταν «λουλούδια και τριαντάφυλλα», το Johny Walker «άνδρας», το Bacardi «νυχτερίδα» ή Batman, το Johny Walker Black Label το έλεγαν… βλάκα, ενώ τα ρέστα τους έδωσαν στην βότκα «Absolut» που την αποκαλούσαν «χοντρή πο@@@@α».

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο – κοντέινερ στον Ασπρόπυργο και σε δύο εργαστήρια παρασκευής – επανατυποποίησης και νόθευσης στο Καματερό βρέθηκαν:

  • 28.213 φιάλες αλκοολούχων ποτών (νοθευμένες ή προϊόν λαθρεμπορίου),
  • 1 τόνος και 100 λίτρα αιθυλική αλκοόλης,
  • 7.100 πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων (αλκοολούχων ποτών),
  • 690 λίτρα ούζο, 300 λίτρα κονιάκ καθώς και 110 λίτρα μαστίχα
  • 4 αυτοκίνητα, 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και το χρηματικό ποσό των 32.330 ευρώ.

Οι ομάδες δρούσαν σε περιοχές τόσο στην Αττική, όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα αλκοολούχα ποτά προέρχονταν από τη Βουλγαρία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ