Με ασθενοφόρο-μαϊμού θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες

Must Read

Τρομοκρατική επίθεση, βράδυ, κατά αστυνομικού στόχου σχεδίαζαν πιθανότατα τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Είχαν στη γιάφκα φάρο και αυτοκόλλητα με τα οποία θα μετέτρεπαν βαν σε ασθενοφόρο. Είτε για να χτυπήσουν, είτε για να διαφύγουν.

Δείτε επίσης: Οι τρομοκράτες ήθελαν… αίμα: «Ευτυχώς τους προλάβαμε, τα όπλα που είχαν σκοτώνουν»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το χτύπημα θα γινόταν νύχτα, σε αστυνομικό στόχο, και θα ήταν συνδυαστικό. Οι τρομοκράτες εικάζεται πως επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια θα γάζωναν το στόχο τους με καλάσνικοφ, στα οποία θα είχαν βάλει ειδικό λέιζερ και διόπτρα νυχτός.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, όμως τα ευρήματα από το οπλοστάσιο στη γιάφκα του Χολαργού και κυρίως τα εκρηκτικά που βρέθηκαν οδήγησαν τους αστυνομικούς στο παραπάνω συμπέρασμα.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών, εκτός από τα στικάκια, και στα δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας και στις συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα. Θεωρούν πως αν βρουν από που προμηθεύτηκαν όλες αυτές τις ειδικές συσκευές οι τρομοκράτες, θα μπορέσει να βρεθεί κάποια άκρη στο νήμα.

Επίσης στο μικροσκόπιο είναι η σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ο φάρος με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων καθώς και τα αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της οργάνωσης στον Χολαργό.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν για αρκετές μέρες τις έρευνες στις γιάφκες για να βρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν. Στην πάνω φωτογραφία του newsbreak.gr η πόρτα του σπιτιού της Κυψέλης.

«Είμαι κατηγορούμενος για πράξεις που δεν έχω κάνει»

Στο μεταξύ, 41χρονος δηλώνει μέσα από τα κρατητήρια -με μήνυμά του που σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου- πως: «Για άλλη μια φορά βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για πράξεις που δεν έχω κάνει και στην ουσία είναι επειδή για άλλη μια φορά δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Τα σενάρια που επεξεργάζεται η αντιτρομοκρατική δεν με πτοούν. Θα συνεχίσω να παλεύω ακλόνητος είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This