«Tσίμπησαν» τους διαδικτυακούς απατεώνες, που άρπαξαν 140.000 ευρώ από τα θύματά τους

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν τα τρία ηγετικά μέλη μίας εγκληματικής οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διάπραξη απατών και πλαστογραφιών ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα 26 μέλη της.

Η συγκεκριμένη συμμορία βρίσκεται πίσω από 80 απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και πολιτών από τους οποίους συνολικά αφαίρεσαν 140.000 ευρώ.

Οι Αρχές μετά από μεγάλη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα «κεφάλια» της συμμορίας στο Άργος, την Αθήνα και την Κάτω Αχαΐα, ενώ ακόμα δύο ηγετικά στελέχη αναμένεται να συλληφθούν μετά την ταυτοποίηση των υπόλοιπων 26 μελών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δείτε επίσης: Ληστής με… ραβασάκι «χτύπησε» φαρμακείο για το άρρωστο παιδί του (video)

Οι δράστες φαίνεται ότι εξαπατούσαν τα θύματά τους με τη μέθοδο της διαφοράς ή και προσποιούμενοι τους ιατρούς ή και τους φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, παράγγελναν προϊόντα ή υπηρεσίες και ισχυρίζονταν ψευδώς στους επιχειρηματίες, ότι τους πλήρωναν μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής. Στη συνέχεια κατάρτιζαν και έστελναν στα θύματά τους, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή e-mail το πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, στο οποίο αναγραφόταν πολύ μεγαλύτερο ποσό από την τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας και ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά.

Ακόμη, προσποιούνταν υπαρκτούς ιατρούς ή φαρμακοποιούς και επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη, δική τους ή συγγενικών τους προσώπων, ζητούσαν από τα θύματα αν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, λέγοντάς τους ότι θα τους επιστρέψουν τα λεφτά άμεσα. Για να γίνουν πιο πειστικοί οι δράστες έστελναν στα θύματά τους, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή e-mail, πλαστές αποδείξεις κατάθεσης των χρημάτων που είχαν λάβει.

Εις βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This