«Πεδίο δόξης λαμπρόν» η Ελλάδα για τους Μαυροβούνιους μαφιόζους! Τα εγκλήματα που διέπραξαν στη χώρα μας

Must Read

Αν το Μαυροβούνιο είναι η «κοιτίδα» του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος στην πιο βαριά μορφή του, η Αθήνα αποτελεί τον τόπο όπου οι μαφιόζικες οργανώσεις του «Ελντοράντο των Βαλκανίων» επιλέγουν να λύνουν τις διαφορές τους με ακραία βία, στήνοντας ενέδρες θανάτου σε απόμερα σημεία, τινάζοντας στον αέρα τους «επικηρυγμένους» ή εκτελώντας τους δημόσια, ακόμη και μπροστά στις συζύγους και στα παιδιά τους, αδιαφορώντας για τους μάρτυρες και τις κάμερες ασφαλείας!

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Πέντε μεγάλες φατρίες του οργανωμένου εγκλήματος, που εδρεύουν στη Χερσόνησο του Αίμου, ελέγχουν γύρω στις 30 μικρότερες ομάδες, μέσω των οποίων οι «πατρικές» οργανώσεις βρίσκονται σε στενή διασύνδεση με τις ιταλικές φαμίλιες Καμόρα, Ντρανγκέτα, Κόζα Νόστρα, αλλά και με την αλβανική, τη ρωσική και άλλες μαφιόζικες οργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, με τις οποίες συνεργάζονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και αλκοόλ, αλλά και στην εμπορία ανθρώπων, ενώ έχουν διασυνδέσεις και με λατινοαμερικάνικα καρτέλ.

ΒΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Η διάσπαση της παντοδύναμης μαφίας του Kotor στις εγκληματικές οργανώσεις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι» συνοδεύτηκε από δεκάδες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις μεταξύ των μελών τους που έχουν πεδίο δράσης στο Μαυροβούνιο, στη Σερβία, στην Αυστρία και -πλέον- στην Ελλάδα.

Οι μαφιόζοι των Βαλκανίων χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως «πύλη εισόδου» των παράνομων εμπορευμάτων τους από τη Λατινική Αμερική, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης την κάνει ιδανική για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και όχι μόνο γι’ αυτά, αλλά και για «ξεκαθαρίσματα» λογαριασμών, όπως ήταν η διπλή δολοφονία στη Βάρη, η οποία, βέβαια, δεν ήταν η μόνη που αποδεικνύει τη δράση ξένων μαφιόζων στην Ελλάδα.

Η «Σκάλιαρι» έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα το 2017 με την εισαγωγή 135 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν σε μια μεζονέτα στη Βάρκιζα. Τότε είχε συλληφθεί ένας 33χρονος Σερβοκροάτης με το προσωνύμιο «Μάρτιν» που νοίκιαζε τη μεζονέτα, όμως αποκαλύφθηκε ότι ηγετικό ρόλο στην εισαγωγή της κοκαΐνης και άλλων μεγάλων φορτίων ναρκωτικών από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής είχε ο Σέρβος Γιόβαν Βούκοτιτς ή «Ιβάν», γνωστός και ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων».

Ο Βούκοτιτς ήταν ο αρχηγός της «Σκάλιαρι», αλλά δήλωνε επιχειρηματίας από την Ελβετία. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα κυκλοφορούσε με μια πολυτελή Porsche και σύχναζε σε ακριβά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, ενώ πηγαινοερχόταν ανενόχλητος και στο εξωτερικό. Όμως τον Σεπτέμβριο του 2018 συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στην Αττάλεια της Τουρκίας και εκδόθηκε στη Σερβία, όπου εξακολουθεί να κρατείται.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πατέρας του, ο αδελφός του και ο εξάδελφός του είχαν δολοφονηθεί από την αντίπαλη συμμορία «Καβάτσκι» μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, όπως ακριβώς συνέβη και στον διάδοχό του στην ηγεσία της «Σκάλιαρι» Ιγκορ Ντέντοβιτς, που δολοφονήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βάρη μαζί με το επίσης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Στέβαν Σταμάτοβιτς!

Ιγκόρ Ντένοβιτς
Ο Ιγκόρ Ντένοβιτς
Στέφαν Σταμάτοβιτς
Ο Στέφαν Σταμάτοβιτς

Τα εγκλήματα

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Μεθυσμένοι Σέρβοι συλλαμβάνονται με πιστόλι που έχει ξυσμένο αριθμό σειράς στη Γλυφάδα, ύστερα από επεισόδιο σε κοσμικό εστιατόριο. Το φαινομενικά τυχαίο περιστατικό ίσως σχετίζεται με τη διπλή δολοφονία στη Βάρη, καθώς, όταν είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι, οι Αρχές της Σερβίας ενημέρωσαν ότι τα χαρτιά τους ήταν πλαστά και συνδέονται με τη μαφιόζικη οργάνωση «Καβάτσκι».

ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΙΣΤΟΛΙ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: Δολοφονείται σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Καραϊσκάκη, στη Γλυφάδα, ένας 41χρονος ομογενής δάσκαλος πάλης από την Αρμενία, πατέρας δύο παιδιών και με επαφές στην αρμενική κοινότητα και την εκκλησία των Αρμενίων στην Ελλάδα.

Είχε κατηγορηθεί για «ξέπλυμα» χρημάτων από την εισαγωγή 160 κιλών κοκαΐνης από την Κολομβία σε κοντέινερ με κοτόπουλα και απαλλάχθηκε το 2015, σε μια δίκη με πάνω από 100 κατηγορουμένους από Ρωσία, Γεωργία, Αλβανία και Ελλάδα. Ως αρχηγός του καρτέλ αναζητείται 40χρονος Γεωργιανός.

ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑ

Δείτε επίσης: Φοιτητής απειλούσε 25χρονη ότι θα ανεβάσει τολμηρές φωτογραφίες της αν δεν τον πλήρωνε

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Τραυματίζεται σοβαρά στα πόδια ο 56χρονος «Jay» Αχμάντ Μαλκούν από έκρηξη δυναμίτιδας στην Porsche του, στη Γλυφάδα. Μέλος της αυστραλιανής μαφίας, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών και συναρχηγός της σκληρής συμμορίας μηχανόβιων «Comancheros», ήρθε σε ρήξη με τον μετέπειτα αρχηγό και εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι το 2013 και τρία χρόνια μετά στην Ελλάδα. Οι Αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο διασύνδεσης με τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

ΕΚΡΗΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΚΡΗΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018: Δολοφονείται από άγνωστο με τρεις σφαίρες στο στήθος και στην πλάτη ο Ελληνοαυστραλός ιδιοκτήτης εταιρίας security Γιάννης Μακρής, μόλις μπαίνει στο αυτοκίνητό του, μάρκας smart, έξω από τη μεζονέτα του στο Πανόραμα της Βούλας. Ο 46χρονος φέρεται ότι είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

ΜΑΚΡΗΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΚΡΗ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΚΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017: Με διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι εντοπίζεται νεκρός στον Νέο Κόσμο ο Βέλγος Λουίτζι Βαντσέρι, που είχε αναμειχθεί σε υποθέσεις εισαγωγής κοκαΐνης.

Από την άρση απορρήτου στο κινητό του βρέθηκαν κλήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Κολομβία και την Ισπανία, αλλά και μηνύματα που είχε ανταλλάξει με Κολομβιανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών, στον οποίο όφειλε χρήματα. «Δεν μου αρέσει να μου παίρνουν ούτε ένα πέσο. Αυτός είναι ο νόμος μου» φέρεται ότι του είχε γράψει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This