Αθήνα: Εκεί που «βασιλεύουν» οι συμμορίες των αλλοδαπών! Αυτοί είναι οι «απαγορευμένοι» δρόμοι για τους Έλληνες

Must Read

Η υπόθεση της χθεσινής φονικής συμπλοκής μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών με τη φρικιαστική πράξη της αποκοπής των όρχεων του θύματος έφερε στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας των γκέτο στο κέντρο της Αθήνας, που μετράει περισσότερο από μια δεκαετία.

Ένα ολόκληρο γεωγραφικό τετράγωνο «φιλοξενεί» κάθε είδους εγκληματική δράση. Φυλές ή «φατρίες» εκβιάζουν η μία την άλλη για τη διακίνηση ναρκωτικών, την πώληση λαθραίων τσιγάρων και άλλων ειδών παρεμπορίου, τις πιάτσες της πορνείας και τα σημεία ληστειών του δρόμου ή διαρρήξεων αυτοκινήτων!

Όλα αυτά σε δρόμους, όπου κανένας Έλληνας δεν περπατάει μετά τις 5 το απόγευμα, δρόμοι που έχουν καταστεί απαγορευμένοι για τους πολίτες αυτής της χώρας, ενώ ακόμα και την ημέρα η κυκλοφορία είναι δύσκολη για γυναίκες.

Η αστυνομία μέχρι σήμερα ήταν μάλλον απούσα ή το λιγότερο…ελλιπής! Ένας παρατηρητής, που έχει πληροφορίες, αλλά δεν μπορεί να δράσει, φυσικά και εξαιτίας συγκεκριμένων νόμων.

Αιματηρές συμπλοκές επικυριαρχίας σαν την χθεσινή, στην οποία και ο νεκρός 23χρονος Αφγανός, όπως και ο τραυματίας 25χρονος ομοεθνής του, ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικά τμήματα για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες, συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει συναίνεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των «αρχηγών» των συμμοριών.

Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του εγκλήματος και τα καθημερινά συμβάντα, το σημείο της χθεσινής συμπλοκής βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο ενός γεωγραφικού τετραγώνου, όπου δρουν συγκεκριμένες εγκληματικές ομάδες.

Το γεωγραφικό στίγμα βρίσκεται ανάμεσα σε Ομόνοια, Μοναστηράκι, Κεραμεικό και Μεταξουργείο. Μερικές από τις οδούς όπου «βασιλεύει» η εγκληματικότητα Αφγανών, Πακιστανών, Μαροκινών και Αλγερινών είναι οι: Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικού, Πλατεία Βάθη, Σατωβριάνδρου, Μάρνη.

χάρτης εγκληματικότητας 1

Παράλληλα με τις προαναφερθείσες εγκληματικές δράσεις τους, σε καθημερινή βάση οι εγκληματίες προβαίνουν σε βίαιες ληστρικές επιδρομές σε βάρος πεζών και οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών -ακόμη και εν κινήσει- τοποθετώντας ως εμπόδια από κάδους απορριμμάτων έως καφάσια! Οι διαρρήξεις αυτοκινήτων δε είναι πια ρουτίνα.

Στο χάρτη της εγκληματικότητας υπάρχει και το παραλληλόγραμμο σχήμα, που εκτείνεται από Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων. Σχεδόν σε όλες τις κάθετες οδούς και πλατείες μεταξύ των δύο παραλλήλων δρουν διαφορετικές συμμορίες και είδη εγκλημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στις: Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πεδίο του Άρεως.

χάρτης εγκληματικότητας

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι ομάδες είναι από: Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο και διακινούν ναρκωτικά, πλαστά έγγραφα, λαθραία τσιγάρων και κυρίως η μαστροπεία.

Τοξικομανείς και εμπόρων ναρκωτικών συναντιούνται για τις συναλλαγές τους (προμήθεια για διακίνηση, αλλά και αγορά) σε: Ομόνοια, Πλ. Βάθη, Άλσος Ευαγγελισμού, Καποδιστρίου, Πλατεία Αμερικής, Κάνιγγος, ενώ εκτεταμένη διακίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, παρατηρείται από Αφρικανούς στην οδό Φυλής.

χάρτης 3

Όσον αφορά την πορνεία, στις Πατησίων και Γ΄ Σεπτεμβρίου εδρεύουν μαστροποί, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, που εξωθούν στην πορνεία συμπατριώτισσές τους, που κάνουν πιάτσα σε πολλές από τις κάθετες οδούς από την Σόλωνος έως και την Πλατεία Βικτωρίας.

Η πλατεία Εξαρχείων και η ευρύτερη περιοχή

Τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το ειδικό σχέδιο  πεζών και εποχούμενων περιπολιών στα Εξάρχεια, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι η περιοχή θα «καθαρίσει» έως το τέλος Μαρτίου. Το έργο του, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο.

Την πλατεία λυμαίνονται οι ναρκέμποροι με τα βαποράκια τους. Συγκεκριμένα, στις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, Τζώρτζ γίνεται εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων με απόκρυψη σε φρεάτια, καφάο και ζαρντινιέρες. Οι συμμορίες αποτελούνται από Αλγερινούς, Μαροκινούς, Σύριους, Αλβανούς και Έλληνες. Σε ημερήσια διάταξη επίσης: κλοπές-ληστείες στον δρόμο, διαρρήξεις αυτοκινήτων και δραστηριότητα κυκλωμάτων διακίνησης πλαστών εγγράφων.

Το πιο τρελό απ’ όλα; Πρόσφατα εξαρθρώθηκε συμμορία Αλγερινών και Μαροκινών, με περισσότερα από 20 μέλη, που είχαν συλληφθεί περισσότερες από 100 φορές!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This