Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ τρεις άντρες για παιδική πορνογραφία! Βρέθηκαν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες

Must Read

Το διαδίκτυο δεν προσφέρει πάντα την ανωνυμία που κάποιοι θεωρούν ότι εξασφαλίζουν πίσω από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους. Αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, με την εξιχνίαση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τριών περιπτώσεων κατοχής υλικού πορνογραφίας με ανήλικα παιδιά και της διακίνησής τους μέσω διαδικτύου με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν στοιχεία για τρεις Έλληνες, δυο από τους οποίους συνελήφθησαν. Σε βάρος τους, σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες ενώ με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκε ο ένας και ο δεύτερος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Κατά τη διαδικτυακή έρευνα και την ψηφιακή ανάλυση δεδομένων, εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια οι λογαριασμοί που διατηρούσαν οι τρεις χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν χιλιάδες αρχεία με οπτικό πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους και το διαμοίραζαν σε άλλους χρήστες μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων. Τα πειστήρια τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών των κατόχων των λογαριασμών.

Δείτε επίσης: Στάχτη και μπούρμπερη έγιναν Ι.Χ. στη Γλυφάδα – Οι εμπρηστές συνεχίζουν ακάθεκτοι…

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών ανδρών και προέκυψε και η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα. Σε κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν πλήθος αρχείων με πορνογραφικό υλικό από βίντεο και φωτογραφίες ανηλίκων, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένας φορητός υπολογιστής και μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης τύπου USB. Όλα τα ψηφιακά πειστήρια εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δράστες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή. Για τον έναν αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση, ο δεύτερος αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ για τον τρίτο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This