Κέρκυρα: Βρήκε «πεταμένη» μια κάρτα ανάληψης μετρητών και την… ξετίναξε!

Must Read

Άγνωστος βρήκε «πεταμένη» στο δρόμο μια κάρτα ανάληψης μετρητών, που την προηγούμενη Τρίτη είχε πέσει από έναν απρόσεκτο Κερκυραίο και έκανε αναλήψεις που… ξεπέρασαν τα 10.000 ευρώ!

Το θύμα δεν αντιλήφθηκε αμέσως την απώλεια για να ακυρώσει την κάρτα του, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του να αδειάσει κατά μερικές χιλιάδες ευρώ από έναν επιτήδειο, καθώς πάνω στην κάρτα υπήρχε και το pin! Ο δράστης δεν έχασε την ευκαιρία για… τζάμπα χρήματα, φτάνοντας στο σημείο να «σηκώσει» 10.600 ευρώ, ενώ προχώρησε και σε αγορές.

Έντρομος, ο ιδιοκτήτης της κάρτας κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν έρευνα ακολουθώντας τα ψηφιακά ίχνη. Τελικά, έπειτα από διεξοδική έρευνα, κατόρθωσαν να φτάσουν στον δράστη, ο οποίος, στο μεταξύ, είχε αγοράσει κι ένα κινητό τηλέφωνο με την ίδια κάρτα.

Υπήρχε και συνεργός

Όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία, ο άνδρας είχε μοιραστεί τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει από την τραπεζική κάρτα του Κερκυραίου με έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των δύο δραστών και στον τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου. Βρέθηκαν συνολικά 3.195 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της κάρτας. Οι δύο συνεργοί δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, και η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This