31-5-2020

Αυτός είναι ο πλήρης οδηγός του ΕΦΕΤ για την επανεκκίνηση στην εστίαση! Tα μέτρα για πελάτες, προσωπικό και τρόφιμα

Με τη Δευτέρα 25 Μαΐου να απέχει πλέον «μια ανάσα», ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) εξέδωσε έναν πλήρη οδηγό για την εστίαση, ενόψει της πολυαναμενόμενης επανεκκίνησης του κλάδου.

Την Παρασκευή, εξάλλου, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την εστίαση που προβλέπει αυξημένο χώρο τραπεζοκαθισμάτων καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για τα δημοτικά τέλη. Υπενθυμίζεται ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την εστίαση και τον τουρισμό, ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που θα απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο, μέσω του προγράμματος SURE.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, δημοσιοποιεί τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση».

Απλές και πρακτικές οδηγίες προσαρμογής στο νέο πλαίσιο

Στόχος είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με τις οδηγίες να βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, συμμετείχαν εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

  • Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό του ΕΦΕΤ για την επανεκκίνηση στην εστίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ