27-5-2020

Θετικό σε κορωνοϊό πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ – Γιατί μπήκαν σε καραντίνα 30 άτομα

Πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να να σημάνει συναγερμός. Οι δυο τους έκαναν τεστ τα οποία βγήκαν θετικά το πρωί, καθώς ο ένας είχε πυρετό προ διημέρου, ενώ ο άλλος ήταν ασυμπτωματικός. Μόλις έγινε γνωστό πως αποτελούν κρούσμα κορωνοϊού, τέθηκαν σε καραντίνα 30 συναδέλφοι τους, κυρίως από το διοικητικό προσωπικό.

Κι αυτό διότι ο ένας είχε επισκεφθεί χθες τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ μένοντας εκεί πολλές ώρες, ενώ είχε επαφή με δεκάδες άτομα. Έτσι, μπήκαν σε καραντίνα 30 υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, ενώ έγινε απολύμανση στους χώρους. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ιχνηλάτησε ήδη τις επαφές τους.

Οι 30 που μπήκαν σε καραντίνα θα υποβληθούν σε εξετάσεις από συνεργείο του ΕΟΔΥ, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Το τεστ θα γίνει σε 4 ημέρες προκειμένου να μπορούν να βγουν έγκυρα τα αποτελέσματα, καθώς μόνο τότε μπορούν να φανούν στον οργανισμό.

Οι δύο εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν μεταφέρει κανέναν ασθενή με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες, καθώς όταν τα ασθενοφόρα μεταφέρουν ακόμα και ύποπτα περιστατικά, το πλήρωμα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ για covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW