Υφυπουργός Υγείας: «Μπορούμε να φτάσουμε και τα 11.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα, αν χρειαστεί»

Must Read

Μετωπική σύγκρουση είχαν στη Βουλή την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με τις ελλείψεις των διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, οι πολίτες να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους από 200 έως και 300 ευρώ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι σήμερα τα δημόσια εργαστήρια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έως 8.000 τεστ την ημέρα ενώ, αν χρειαστεί, μπορεί να φτάσουν και τα 11.000 την ημέρα και επέμενε ότι όλα έγιναν καλά:
«Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ σε δημόσια εργαστήρια και για κανένα συμπολίτη μας. Το δημόσιο σύστημα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς οι ασθενείς να έχουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση».

«Από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, δεν υπήρξε σωστή, έγκαιρη και ολοκληρωμένη διαχείριση για τα διαγνωστικά τεστ, ενώ, όσοι αναγκάζονται να απευθύνονται ακόμα και σήμερα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξακολουθούν να πληρώνουν, παρ’ ότι έχει κοστολογηθεί η διαγνωστική εξέταση από τον ΕΟΠΠΥ», υποστήριξε ο κ. Ξανθός.

Εξακολουθούν να πληρώνουν στις ιδιωτικές κλινικές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενώσεις καρκινοπαθών και άλλων ασθενών έχουν καταγγείλει επανειλημμένως ότι οι ασθενείς εξακολουθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ στον ιδιωτικό τομέα της υγείας!

Ωστόσο, ο κ. Κοντοζαμάνης επέμεινε ότι η εξέταση κοστολογήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ και υπάρχει αποζημίωση. «Εφόσον χρειαστεί και είναι ανάγκη ένας πολίτης να κάνει το διαγνωστικό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, θα καταβάλλεται η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ» είπε και πρόσθεσε: «Το δημόσιο σύστημα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για τα διαγνωστικά τεστ και δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένας ασθενής που να μην μπορεί να κάνει το τεστ σε δημόσιο εργαστήριο».

Όσον αφορά το κόστος που επωμίζονται οι ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «οι πολίτες, στην πλειονότητά τους, πάνε χωρίς παραπεμπτικό από το δημόσιο» και συνέχισε: «Κανένας πολίτης που χρειάστηκε και είχε ανάγκη να κάνει διαγνωστικό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο δεν έχει επιβαρυνθεί. Το κόστος είναι μηδενικό, εφόσον το έχει ανάγκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This