Πέμπτη 24/6/2021

Ν. Χαρδαλιάς: Μόνο ένας ταξιδιώτης θετικός στον ιό σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό με… 2.236 επιβαίνοντες!

Με την υπενθύμιση πως από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης ξεκίνησε τη σημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Όπως σημείωσε, σε αυτό το πλαίσιο η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική, καθώς τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός κατέγραψε τους τέσσερις σταθμούς του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης τουρισμού, ενώ, όσον αφορά στις πτήσεις, υπενθύμισε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου.

Παρατήρησε, εξάλλου, πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ