Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, προχώρησαν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πώς δρούσε η σπείρα
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει από την άνοιξη του 2025 τουλάχιστον οκτώ διαρρήξεις σε Άλιμο, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βούλα και Πέραμα. Οι δράστες προσέγγιζαν τις οικίες πεζοί, από διαφορετικές διαδρομές, προκειμένου να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους.
Αφού επιβεβαίωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, επώνυμα αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και χρηματοκιβώτια.
Ο ρόλος των μελών
Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 35χρονος, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις διαρρήξεις και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη, δίνοντας οδηγίες και φροντίζοντας να αποφεύγουν τις κάμερες ασφαλείας.
Δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 29 και 52 ετών, λειτουργούσαν ως διαρρήκτες ή τσιλιαδόροι, συμμετέχοντας στις παραβιάσεις και επιτηρώντας τους χώρους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ο 35χρονος και ο 52χρονος βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ για τον 29χρονο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.
Δείτε επίσης:
- «Κατέρρευσε» ειδικευόμενη παιδίατρος μετά από συνεχόμενες εφημερίες – Συγκλονίζει το βίντεο
- «Προτιμώ τη φυλακή από το γηροκομείο» – Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος πιστολέρο







