Σπάνιο όσο και επικίνδυνο είδος τσούχτρας με πλοκάμια μήκους 2 μέτρων(!), εντοπίστηκε στις ακτές της Κρήτης

Must Read

Ο εντοπισμός ενός ασυνήθιστου και ιδιαίτερα επικίνδυνου είδους τσούχτρας στις ακτές της Ιεράπετρας και της Σητείας έχει αναστατώσει τους κολυμβητές κι έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης.

Για την κατάσταση αυτή μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Επαμεινώνδας Χρήστου, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι τσούχτρες αυτές απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, αφού πρόκειται για το είδος Pelagia noctiluca το οποίο προκαλεί προβλήματα όπου εμφανίζεται, τόσο λόγω των μεγάλων πληθυσμών που δημιουργεί το συγκεκριμένο είδος όσο και από το αρκετά έντονο τσίμπημα που προκαλεί.

Πρόκειται για ένα είδος που συνηθίζει να αναπαράγεται στα ανοιχτά της θάλασσας και να σχηματίζει κοπάδια, τα οποία έχουν την τάση να φτάνουν μέχρι τις ακτές, γεγονός που δεν συμβαίνει με τα συνηθισμένα είδη τσούχτρας.

Μάλιστα, τα πλοκάμια της, τα οποία είναι διάφανα μέσα στο νερό, μπορεί να φτάσουν σε μήκος έως και τα δύο μέτρα, γεγονός που της επιτρέπει να τσιμπήσει κάποιον από μεγάλη απόσταση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This