Σάββατο 19/6/2021

Λάρισα: Δώδεκα νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά, μεταξύ αυτών και 21χρονη έγκυος – Στην εντατική 46χρονος

Άλλα 12 άτομα κόλλησαν κορωνοϊό στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, που εδώ και 20 περίπου μέρες βγάζει συνεχώς νέα κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου, όταν πέθανε από κορωνοϊό ένας 50χρονος Ρομά. Στην κηδεία του υπήρξε μεγάλος συνωστισμός, ενώ οι άνθρωποι που πήγαν να τον αποχαιρετίσουν στην τελευταία του κατοικία δεν είχαν πάρει προφυλάξεις. Το αποτέλεσμα ήταν οκτώ μέρες μετά να «σκάσουν» 10 νέα κρούσματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και την επόμενη, στις 13 Μαΐου, ξεκίνησε γιγαντιαία επιχείρηση ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων. Στις 15 Μαΐου ο ΕΟΔΥ βρήκε άλλους 35 θετικούς στον κορωνοϊό και πριν από λίγη ώρα στην υγειονομική βόμβα του οικισμού διαπιστώθηκαν άλλα 10 νέα κρούσματα, μετά από εξέταση 108 δειγμάτων. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προσήλθαν μόνοι τους λόγω των ανησυχητικών συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν τους ένας 46χρονος και 21χρονη έγκυος και οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μάλιστα, ο άντρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ΓΝΛ.

Η  εξέλιξη αυτή σήμανε νέο συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, που προχωρούν σε ιχνηλατήσεις στις επαφές των νέων κρουσμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ