Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Εκεί όπου οι ντόπιοι υποδέχονται τους αστυνομικούς ή με ρακές ή με… σφαίρες!

Must Read

Σπαρταριστά περιστατικά, τα οποία θυμίζουν την αμίμητη διαφήμιση που άφησε εποχή, με τον αστυνομικό να φωνάζει στον κλεφτοκοτά «πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι», αλλά και ιστορίες που κόβουν την ανάσα και θυμίζουν χολιγουντιανές ταινίες με σκηνές από το θρυλικό «Νονό» του Κόπολα, περιλαμβάνουν οι αφηγήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν υπηρετήσει στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου συνήθως «μιλούν» τα όπλα.

Σε ένα χωριό του Μυλοποτάμου, κατόπιν διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, έγινε έρευνα στο σπίτι υπόπτου, ο οποίος με τη συμπεριφορά του είχε… διασύρει την Αστυνομία. Η κατ’ οίκον έρευνα, λοιπόν, κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει «με το μαλακό»:

«Η υπόθεση είχε προκαλέσει εκνευρισμό στο Αρχηγείο. Τελικά, η κατ’ οίκον έρευνα έγινε έπειτα από μέρες. Δύο αξιωματικοί συνοδευόμενοι από έναν ιερέα πήγαν στο σπίτι όπου τους περίμεναν οι γονείς του ελεγχόμενου. Οι οικοδεσπότες πρόσφεραν καλτσούνια και ρακές και οι αξιωματικοί στη συνέχεια αποχώρησαν. Ήταν μια εθιμοτυπική κατ’ οίκον έρευνα για τα… μάτια της υπηρεσίας».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, απίστευτο είναι και το περιστατικό που έγινε με την απαγωγή ενός αστυνομικού από μέλη μεγάλης οικογένειας της περιοχής, πριν από περίπου δέκα χρόνια! Ο αστυνομικός είχε αναλάβει να παρακολουθεί κάποια μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας που θεωρούνταν ύποπτα για σοβαρά αδικήματα.

Όμως, οι ύποπτοι τον αντιλήφθηκαν, τον ακινητοποίησαν και, αφού έλεγξαν το κινητό του και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από το φωτογραφικό υλικό, τον απήγαγαν. Στην τοπική Αστυνομία προκλήθηκε αναστάτωση και επιστρατεύτηκε αξιωματικός, ο οποίος ανέλαβε μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό της οικογένειας, οπότε ο όμηρος απελευθερώθηκε… δίχως να ανοίξει ρουθούνι.

Βροχή από σφαίρες

Ανατριχιαστική, από την άλλη, ήταν η υπόθεση με ένα χωριό, το οποίο υποδέχτηκε υπό βροχή… πυρών τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να ερευνήσουν ένα σπίτι: «Έριχναν με τα καλάσνικοφ για ώρες, μιλάμε για 30.000-40.000 σφαίρες, και πετούσαν και τούβλα. Η επιχείρηση διακόπηκε κακήν κακώς».

Σε περίπτωση φονικού, εξάλλου, αξιωματικοί και ιατροδικαστές έπρεπε να ντυθούν με αλεξίσφαιρα για να ανηφορίσουν στον τόπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This