Σάββατο 19/6/2021

«Ντου» σε Υπουργείο Εργασίας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων από εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό!

Έφοδο στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων έκαναν εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κλάδο τους.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν «ντου» στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Σταδίου και ζητούσαν συνάντηση με τη διοίκηση, φωνάζοντας συνθήματα.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας και ζητούσαν επίμονα συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο. Ούτε εκεί, όμως, βρέθηκε κάποιος να τους συναντήσει και να ακούσει τα αιτήματά τους, οπότε αποχώρησαν, αφού προηγουμένως είχαν κολλήσει τις αφίσες τους στην είσοδο του υπουργείου, και από εκεί πήγαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Στα αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό περιλαμβάνονται η ακύρωση των κυβερνητικών μέτρων, η διασφάλιση του εισοδήματός τους μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, καθώς και η καταβολή επιδόματος στους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας.

Επιπλέον, ζητούν την ακύρωση των πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων του κλάδου έχουν προαναγγείλει ότι την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν ακόμα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με τα ίδια αιτήματα.

  • Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

διαμαρτυρια διαμαρτυρια διαμαρτυρια διαμαρτυρια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ