Ο Χατζηδάκης δίνει τις παραλίες της Ελλάδας «δώρο» σε ξενοδόχους και σε κάμπινγκ!

Must Read

Δώρο στους ξενοδόχους και λοιπούς επιχειρηματίες δίνει η κυβέρνηση τις ακρογιαλιές μας, με τις διατάξεις που περιλαμβάνουν σοβαρές… εκπτώσεις στην παραλία και στον αιγιαλό, καταστρατηγώντας τον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα τους, να ψηφίζονται με fast track διαδικασίες, καταφέροντας μάλιστα εν πολλοίς να «περάσουν κάτω από τα ραντάρ»!

Κι αυτό, διότι είχαν συμπεριληφθεί σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τον… καταδυτικό τουρισμό.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης απέφυγε να προσέλθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί τις διατάξεις του χαρτοφυλακίου του, παρά τις επίμονες εκκλήσεις της αντιπολίτευσης. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν, πριν από ένα οκτάμηνο, να τις περάσει, πάλι σε άσχετο νομοσχέδιο, ωστόσο τελικώς είχε κάνει πίσω, για να τις ξαναφέρει σήμερα εν μέσω πανδημίας.

Οι ρυθμίσεις προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του ανώτατου ορίου μίσθωσης μιας παραλίας από 40% σε 50%, αλλά και έως και 100% σε περίπτωση ξενοδοχείων πάνω στον αιγιαλό. Μάλιστα, κατατέθηκαν νομοτεχνικές βελτιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, εκτός από τα ξενοδοχεία, τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται ολόκληρες τις παραλίες θα έχουν και τα κάμπινγκ!

Την ίδια ώρα, αυξάνεται από τα 300 στα 500 τ.μ. ο μέγιστος εκμισθούμενος χώρος σε κάθε εκμετάλλευση, όπως θαλάσσια μέσα αναψυχής, ξαπλώστρες και ομπρέλες του αιγιαλού και της παραλίας, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των διατάξεων, τις οποίες και θεωρεί απαραίτητες λόγω των έκτακτων συνθηκών, καθώς οι ομπρέλες, τα τραπεζοκαθίσματα, κ.λπ. θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Σφοδρές αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρές, με τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί τον Κωστή Χατζηδάκη «απαλλοτριωτή του φυσικού περιβάλλοντος», κατηγορώντας τον για «ρουσφέτια σε κολλητούς». Στις διατάξεις αντέδρασαν και οι φορείς που τοποθετήθηκαν στη Βουλή, όπως η WWF, οι οποίοι ζήτησαν μετ’ επιτάσεως να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, καταγγέλλοντας ότι «σχεδόν θα είναι υπό διωγμό ο πολίτης που δεν θα είναι πελάτης κάποιου τέτοιου τουριστικού καταλύματος, κάποιας τέτοιας επιχείρησης».

Την ίδια ώρα, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, εν όψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης τη Δευτέρα, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει για την εξασφάλιση της διέλευσης των πεζών και των ατόμων με αναπηρία, παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This