Δύο αδέλφια από την Κρήτη, ένας 28χρονος και μια 23χρονη, κατηγορούνται για απειλή και εξύβριση μέσω διαδικτύου κατά πολιτικού προσώπου, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο Κώστας Τσιάρας.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε εναντίον τους από την Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, το απειλητικό και υβριστικό email από τα δύο αδέλφια εστάλη τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν δηλαδή ο Κ.Τσιάρας ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ηλεκτρονική θυρίδα του πολιτικού του γραφείου.
«Μην πιστεύεις ότι δεν θα έρθουμε τετ α τετ, θα έρθουμε και θα σου γ@μ@σουμ@ το σπίτι», φέρεται να έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα δύο αδέλφια
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, για απειλή και εξύβριση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος πολιτικού προσώπου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από υποβολή έγκλησης σε βάρος διαχειριστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία απέστειλε τον Σεπτέμβριο του 2025 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική θυρίδα του πολιτικού γραφείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος του πολιτικού προσώπου.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκε υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα, καθώς και από την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία, αξιοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη και λοιπά διαθέσιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα τη διακρίβωση της εμπλοκής των κατηγορούμενων στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, ως διαχειριστές της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.








