Έρευνα: Ένας στους δύο θα πάει σε ταβέρνα, καλό… 2021! «Όχι» διακοπές για τρεις στους 10 Έλληνες

Must Read

Ένας στους δύο καταναλωτές θα διατηρήσει την ίδια αγοραστική συμπεριφορά και το επόμενο δίμηνο, μόλις το 28% έχει σταματήσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα, το 50% των καταναλωτών δεν σκοπεύει να επισκεφθεί εστιατόριο ή ταβέρνα μέσα στο 2020, ενώ τέσσερις στους δέκα καταναλωτές θα κάνουν σίγουρα διακοπές φέτος, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Οι αλλαγές που επέβαλε ο κορωνοϊός στις συνήθειες των καταναλωτών φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν, με τους Έλληνες να εμφανίζονται διστακτικοί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα καταναλωτών που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), ένας στους τρεις θα ξεκινήσει άμεσα τη συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο ή ταβέρνα, άλλο ένα 17% αργότερα μέσα στον χρόνο, όμως ένας στους δύο δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020.

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι τέσσερις στους δέκα θα διατηρήσουν γενικά την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι, ακόμα και το επόμενο έτος, ενδεικτικό της αίσθησης κινδύνου που υπάρχει ακόμα και σήμερα.

Καθόλου διακοπές φέτος για το 27% των Ελλήνων

Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφονται σε σχέση με τις προβλέψεις των καταναλωτών, όσον αφορά τις διακοπές:

  • Το 30% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές, ενώ
  • ένα 8% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές ούτε το 2021.
  • ένας στους τέσσερις καταναλωτές (24%) δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο,
  • το 17% ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια,
  • το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ
  • το 32% δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει.

Η πλειονότητα, σε ποσοστό 37%, εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 16% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 15% αργότερα, μετά το καλοκαίρι, μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι Έλληνες καταναλωτές θα διατηρήσουν και το επόμενο δίμηνο την αγοραστική συμπεριφορά και τις συνήθειες που υιοθέτησαν λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού.

  • Μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φοράει γάντια μίας χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020.
  • Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This