7-7-2020

Μαλακάσα ώρα μηδέν! Ξύλο, υπαίθριο μπάρμπεκιου και καταστροφές από τους ανεξέλεγκτους μετανάστες (video)

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας και των γύρω περιοχών έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο εξαιτίας της συμπεριφοράς  των -προς απέλαση- μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού.

Και αυτό γιατί οι καυγάδες μεταξύ τους είναι καθημερινοί, σχηματίζονται μπουλούκια και η επέμβαση των Αρχών είναι «ασπιρίνη» στην εκρηκτική κατάσταση.

Χρειάστηκε δε και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην εξαπλωθεί η φωτιά που άναψαν κάποιοι από αυτούς μέσα στο δάσος για να κάνουν… μπάρμπεκιου!

Το βίντεο από το «protothema», δείχνει ότι οι μετανάστες έχουν στήσει υπαίθριο μπάρμπεκιου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ενώ στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Λίτσας και μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Οι φωτιές μέσα στο δάσος από τους μετανάστες είναι συχνό φαινόμενο και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές. Οι μετανάστες ξηλώνουν τα ξύλα από τα παγκάκια και τα χρησιμοποιούν ως προσάναμμα.

«Η κατάσταση στη Μαλακάσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι τραγική. Ιδιαίτερα μετά την ελεύθερη πρόσβαση των προς απέλαση μεταναστών, ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό!» έγραψε στην τελευταία επιστολή του προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας.

Πρόκειται για έναν μετανάστη από τη Σομαλία, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ την περασμένη βδομάδα όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην προλάβει ο οδηγός Ι.Χ να πατήσει φρένο. «Δυστυχώς αυτό συνέβη γιατί οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο δρόμο» εξηγεί ο κ. Λίτσας.

Μάλιστα πριν από τέσσερις μέρες παραλίγο να συμβεί νέο τραγικό δυστύχημα όταν ένα μικρό παιδί μεταναστών πετάχτηκε στο δρόμο και ο οδηγός φορτηγού Ι.Χ για να το αποφύγει, άλλαξε απότομο πορεία με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, να τρακάρει και να τραυματιστεί.

Ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, γράφει στην επιστολή του ότι οι 500 κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η καθημερινότητα τους περιστοιχίζεται από ανασφάλεια. Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ