Η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου περνά πλέον σε νέο δικαστικό στάδιο, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος που επέτρεψε στον καταδικασμένο ως αρχηγό της 17Ν να βγει από τη φυλακή.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφοκλής Λογοθέτης, έκρινε ότι η υφ’ όρων απόλυση του καταδικασμένου σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της «17 Νοέμβρη» δεν στηρίζεται στις νόμιμες προϋποθέσεις. Όπως αναφέρει, δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος έκτισης της ποινής για περιπτώσεις πολυϊσοβιτών.
Στην εισαγγελική αναίρεση επισημαίνεται επίσης ότι δεν προκύπτουν ουσιαστικά στοιχεία που να δικαιολογούν την αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει μεταβληθεί το πλαίσιο αξιολόγησης της υπόθεσης.
Την τελική κρίση θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εξετάσει την εισαγγελική πρόταση το προσεχές διάστημα. Εφόσον γίνει δεκτή, η απόφαση για την αποφυλάκιση θα ακυρωθεί και ο Γιωτόπουλος θα επιστρέψει στη φυλακή.
Η συνεδρίαση αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Δείτε επίσης:
Μπακογιάννης για Γιωτόπουλο: «Το θεωρούμε δικαιοσύνη; Σκεφτόμουν τι θα κάνω αν τον δω στον δρόμο»
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Πρώτες εικόνες από τον αρχηγό της «17 Νοέμβρη» μετά την αποφυλάκισή του
Έξαλλοι οι Τούρκοι για Γιωτόπουλο: «Καταδικάζουμε έντονα την αποφυλάκιση του ηγέτη της 17Ν»







