2-7-2020

Αντί για «τυφλή», η Δικαιοσύνη παραμένει… μουγκή ως προς το πόρισμα του θανάτου της 13χρονης στο λούνα παρκ του Αλμυρού!

Εφτά μήνες έχουν περάσει από το φρικιαστικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Αλμυρού Μαγνησίας με θύμα μία 13χρονη μαθήτρια και το μοιραίο «χαλί» από το οποίο εκτοξεύτηκε η άτυχη Σεράινα παραμένει κατασχεμένο στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, που διερευνούν ακόμη την υπόθεση, με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη ακόμη να μην έχει «μιλήσει».

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2019 η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ, με το οποίο ζητούσε την άρση κατάσχεσης και να της αποδοθεί ξανά το μοιραίο μηχάνημα.

Εξάλλου, η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ του Αλμυρού, ζήτησε επιπλέον προκαταρκτική έρευνα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, σχετικά με λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανήματος που κόστισε τη ζωή στην άτυχη ανήλικη.

Καθυστερεί η μετάφραση του εγχειριδίου χρήσης

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η προκαταρκτική για την υπόθεση παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση λόγω… μετάφρασης. Το εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος, που ζητήθηκε και προσκομίστηκε, είναι γραμμένο στα αγγλικά και η εισαγγελέας ζήτησε από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Χαλκίδας να της διαβιβαστεί αν υπάρχει στα ελληνικά, διαφορετικά θα ζητήσει μετάφραση από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Και αυτό για να στοιχειοθετήσει κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα σε βαθμό κακουργήματος κατά της 73χρονης υπεύθυνης της επιχείρησης λούνα παρκ.

Το δυστύχημα έγινε στις 30 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια εμποροπανήγυρης στον Αλμυρό, όταν η 13χρονη Σεράινα (Νίνα για τους δικούς της) ανέβηκε στο παιχνίδι «χαλί». Κάποια στιγμή σηκώθηκε για να βγάλει φωτογραφία με τους φίλους της, αλλά τότε η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού η κοπέλα εκσφενδονίστηκε και το σώμα της καρφώθηκε στον σιδερένιο μηχανισμό του παιχνιδιού «ταψί»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ