7-7-2020

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη Σκέρτσου με εκπροσώπους της Αστυνομίας, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί, τέθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Τσαϊρίδη, και τον γενικό γραμματέα της, Γιώργο Χατζόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στον υφυπουργό μια σειρά προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και αφορούν κυρίως στις μεθόδους, που πρέπει να υιοθετηθούν για τον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών λειτουργιών και της επιχειρησιακής δράσης του Σώματος.

Στη συνέχεια έγινε μια εκτενής συζήτηση για τα εκκρεμή υπηρεσιακά ζητήματα, που τροχοπεδούν το έργο των αστυνομικών της ΓΑΔΘ και έχουν αντίκτυπο, τόσο στις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Πολλαπλά και βαρυσήμαντα μέτωπα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, «η συζήτηση δεν μπορούσε να μην επεκταθεί στην δύσκολη περίοδο που διάγουμε, όπου ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πρωταγωνιστικός και διαδραματίζεται σε πολλαπλά και βαρυσήμαντα μέτωπα. Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός στέκεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων και απτόητος μάχεται από την πρώτη γραμμή υπέρ βωμών και εστιών. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η Πολιτεία και να σταθεί δίπλα του όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκέρτσος, εξέφρασε στους εκπροσώπους της Ένωσης την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των προτάσεών τους και διαβεβαίωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα τις προωθήσει αρμοδίως για τη θετική έκβασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ