7-7-2020

Μητροπολίτης Κοζάνης για το «λουκέτο» στις εκκλησίες: «Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τους ναούς» (video)

Με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά το κήρυγμά του από τον μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Τρίτης.

Ο σεβασμιότατος μίλησε για όλους και για όλα, κάνοντας αναφορά στους προοδευτικούς, σε όσους ασκούν κριτική στην Εκκλησία, αλλά και στον άθεο γαλλικό Διαφωτισμό, τονίζοντας πως «ο διάβολος έβαλε τους αρμόδιους να κλείσουν τους ναούς».

«Μωροί και τυφλοί ζουν στον δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεΐας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού Διαφωτισμού», ανέφερε ο κ. Παύλος, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας για την Απόδοση του Πάσχα.

Πανηγύρια σε Ομόνοια και Σύνταγμα αν είχαμε κρούσμα μέσα σε ναό

Παράλληλα, κάλεσε τους υπευθύνους να μετανοήσουν, γιατί αλλιώς θα βρουν μπροστά τους το έγκλημα να κλείσουν τους ναούς. Αναφορικά με το τι έκανε η Εκκλησία όλον αυτόν τον καιρό, ο μητροπολίτης Κοζάνης σχολίασε: «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γιατί, αν είχαμε ένα κρούσμα μέσα σε ναό, τότε θα εσείετο το σύμπαν. Τότε θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα όλοι οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

Ο μητροπολίτης επισήμανε, ακόμη, ότι «έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός. Έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα» και επιτέθηκε ακόμη και στον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας, τονίζοντας πως ακούγεται μόνον ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες και καθόλου τα μηνύματα του οικουμενικού πατριάρχη.

«Δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ», συμπλήρωσε ο μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, στο χωριό που απέκλεισαν, δεν γνωρίζει τον ψυχίατρο, αλλά τον παπά.

«Τον παπά ήθελαν να δουν αυτοί οι άνθρωποι και να ακούσουν την καμπάνα και το “Κύριε ελέησον”», ανέφερε ο κ. Παύλος και συμπλήρωσε με πόνο ψυχής: «2.000 χρόνια η Εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως».

  • Δείτε το κήρυγμά του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ