Ηλεκτρονικό ραβασάκι από το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες ακίνητων του δήμου Αθηναίων

Must Read

Ηλεκτρονικά μηνύματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων άρχισαν να λαμβάνουν από χθες οι 560.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων. Τα e-mails τούς ενημερώνουν για την έναρξη της ανάρτησης του Κτηματολογίου την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου, και τους δίνουν οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

  • Tου Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Όπως επισημαίνει η Ελληνικό Κτηματολόγιο, η διαδικασία της ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο προτού καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Με λίγα κλικ και μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες, που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρεται πως εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στον Δήμο Αθηναίων την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινάει η άνάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας, μέσω της οποίας μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 (ή την 1η Οκτωβρίου 2020, αν είστε κάτοικος εξωτερικού) μπορείτε να ελέγξετε, να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο. Θα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx και θα ενημερωθείτε για το πώς έχουν καταχωριστεί μέχρι σήμερα τα ακίνητά σας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε την περιγραφή των ακινήτων σας και τη νομική πληροφορία τους (κτηματολογικός πίνακας) αλλά και τα όρια των γεωτεμαχίων σας (κτηματολογικό διάγραμμα). Εάν συμφωνείτε με τα κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων (μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 – ή την 1η Οκτωβρίου 2020μ εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά μέσω του e-Κτηματολόγιο/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This