5-7-2020

Ηλεκτρονικό ραβασάκι από το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες ακίνητων του δήμου Αθηναίων

Ηλεκτρονικά μηνύματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων άρχισαν να λαμβάνουν από χθες οι 560.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων. Τα e-mails τούς ενημερώνουν για την έναρξη της ανάρτησης του Κτηματολογίου την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου, και τους δίνουν οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

  • Tου Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Όπως επισημαίνει η Ελληνικό Κτηματολόγιο, η διαδικασία της ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο προτού καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Με λίγα κλικ και μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες, που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρεται πως εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στον Δήμο Αθηναίων την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινάει η άνάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας, μέσω της οποίας μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 (ή την 1η Οκτωβρίου 2020, αν είστε κάτοικος εξωτερικού) μπορείτε να ελέγξετε, να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο. Θα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx και θα ενημερωθείτε για το πώς έχουν καταχωριστεί μέχρι σήμερα τα ακίνητά σας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε την περιγραφή των ακινήτων σας και τη νομική πληροφορία τους (κτηματολογικός πίνακας) αλλά και τα όρια των γεωτεμαχίων σας (κτηματολογικό διάγραμμα). Εάν συμφωνείτε με τα κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων (μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 – ή την 1η Οκτωβρίου 2020μ εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά μέσω του e-Κτηματολόγιο/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ