Στα κάγκελα οι Βριλησσιώτες για την απόφαση του δημάρχου να βάλει τραπεζοκαθίσματα στη λεωφ. Πεντέλης

Must Read

Έντονες αντιδράσεις για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βριλησσίων να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα κυριολεκτικά μέσα στη… Λεωφόρο Πεντέλης!

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει «όχι» σε μια εξόφθαλμα εγκληματική ενέργεια, η οποία υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών, καταστρατηγεί κάθε έννοια πρόληψης και κανόνων λειτουργίας και θυμίζει τριτοκοσμική… μπανανία ρουσφετιού.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/05, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για εισήγηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και για τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων», αποφασίστηκαν παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσμτα, εφαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Όμως, η απόφαση, που ως στόχο είχε να στηριχθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων, ξεπέρασε κάθε όριο λογικής, υπευθυνότητας, σοβαρότητας και προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών. Συγκεκριμένα, ο δημάρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η τεχνική υπηρεσία, εισηγήθηκαν και αποδέχτηκαν ομόφωνα τα παρόντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, να δεσμευτεί μέρος του παραδρόμου της Λεωφόρου Πεντέλης (όπως φαίνεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που κατατέθηκε), που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ η κυκλοφορία στον παράδρομο θα διεξάγεται κανονικά!

Βριλήσσια λεωφόρος Πεντέλης χαρτης

Η Λεωφόρος Πεντέλης, για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τα Βριλήσσια, έχει άμεση σύνδεση με την Αττική Οδό, είναι διπλής κατέυθυνσης με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ανάμεσα σε κεντρική λεωφόρο και παράδρομο

Βάση, λοιπόν της απόφασης που αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας που κατέθεσε ο διευθυντής, κ. Μαρτιγόπουλος, σε απόσταση 2 μέτρων από την κεντρική λεωφόρο θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε μήκος περίπου 100-150 μέτρων. Την ίδια ώρα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός του παραδρόμου. Άρα τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα σε σημείο όπου, από την μία πλευρά είναι η κεντρική λεωφόρος και από την άλλη ο παράδρομος!

Είναι προφανές ότι η απόφαση χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης των εμπνευστών, αλλά και των μελών του δημοτικού συμβουλίου που αβίαστα συνηγόρησαν σε ένα έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι και για άλλα σημεία της πόλης έχουν παρθεί αποφάσεις για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών, ενώ έφτασαν στο σημείο στην πλατεία Ελευθερίας να μετατρέπουν κιόσκι με παγκάκια που χρησιμοποιούν οι δημότες, σε παράρτημα επιχείρησης που γειτνιάζει!

Η απόφαση, πάντως, θα περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, που είναι και η αρμόδια να εκδόσει την τελική απόφαση.

Πηγή: otavoice.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This