5-7-2020

«Συναγερμός» στα Γρεβενά για τις αφίξεις και νέων προσφύγων, κόντρα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης

«Στα κάγκελα» βρίσκεται ο Δήμος Γρεβενών, εν όψει της προοπτικής έλευσης περισσότερων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Προκειμένου να περάσει το μήνυμα πως η πόλη έχει κορεστεί και δεν αντέχει άλλο, ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δαμαστάνης συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έκπληξή του για την απροσδόκητη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, πληροφορούμενος ότι υφίσταται η προοπτική να υπάρξει νέο κύμα μετακίνησης στην εν λόγω περιοχή, δήλωσε: «Υπήρχαν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα έλθουν άλλοι πρόσφυγες. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μάλιστα, έχει αναγνωρίσει ότι η περιοχή σηκώνει δυσανάλογο φορτίο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Κατόπιν, ο Δαμαστάνης κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις εξαγγελίες της για το πλαφόν του 1%, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ζήτησε να γίνει κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη δυτική Μακεδονία. Εξάλλου, σε μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα greveniotis.gr, ο δήμαρχος Γρεβενών αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο για την προοπτική άφιξης νέων προσφύγων και μεταναστών, ενώ στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία.

Φιλοξενούνται ακόμα και σε υπόγεια

«Βλέπουμε κάθε μέρα να ανοίγουν ξενοδοχεία που ήταν κλειστά για χρόνια και να φιλοξενούνται πρόσφυγες ακόμα και στα υπόγεια», επισήμανε παράλληλα και προανήγγειλε για την ερχόμενη εβδομάδα τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα συζητηθεί το «καυτό» ζήτημα.

Εντωμεταξύ, ανησυχία επί του θέματος έχει προκληθεί και στους κατοίκους των Γρεβενών, διότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση τον ερχομό κι άλλων αλλοδαπών στην περιοχή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ξεκινήσουν και κινητοποιήσεις, εάν τελικά αποφασιστεί να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ