4-7-2020

Λέσβος: Μετανάστες βρήκαν κατάλυμα σε… σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ!

Σε δομή για τη φιλοξενία παράτυπων μεταναστών έχει μετατραπεί ένα… λεωφορείο των ΚΤΕΛ που είναι σταθμευμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπως καταγγέλλει με έγγραφό του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί του νησιού!

Μάλιστα, οι επαγγελματίες οδηγοί επισημαίνουν, επικαλούμενοι τον σχετικό νόμο, ότι τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά επιβατών έναντι εισιτηρίου. «Ως εκ τούτου δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν ως κατάλυμα φιλοξενίας για καμία ομάδα συνανθρώπων μας», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στο έγγραφό τους και ζητούν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο την άμεση παύση της λειτουργίας του οχήματος ως ξενώνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τις ακτές της Λέσβου. Το Σάββατο έφτασαν ακόμη 54 αλλοδαποί στην περιοχή Τσόνια, βορειοανατολικά του νησιού, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου οι αφίξεις στη Λέσβο έφτασαν τις 229.

Οι νεοεισερχόμενοι μεταφέρονται στα Μεγάλα Θέρμα, βόρεια του νησιού, όπου τίθενται σε υγειονομικό αποκλεισμό για 14 ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό. Οι πρόσφυγες που έφτασαν τον Μάιο και βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 είναι τέσσερις και φιλοξενούνται σε διαφορετικό σημείο.

Σημειώνεται ότι σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως η Χίος, η Λέρος, η Σάμος και η Κως, από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου οι ροές προσφύγων και μεταναστών παραμένουν μηδενικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ