Περίεργη παρέμβαση: Να ακυρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων εάν μία υπόθεση έχει μπει στο αρχείο

Must Read

Να αλλάξει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και να θεωρούνται άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για όσες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο, προτείνει ο βουλευτής Μπάμπης Αθανασίου.

Μέσω αρθρογραφίας ο κύριος Αθανασίου προτείνει να αλλάξει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και να θεωρούνται άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για όσες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Αραγε γιατί;

Γιατί ο συνδυασμός καταθέσεων προστατευομένων και νέων τυχόν στοιχείων μπορεί να γυρίσουν ξανά την υπόθεση τούμπα;

Αν κρίνουμε από εφημερίδες που απηχούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, συμβαίνουν και άλλα πράγματα. Πρώτον, αποκαλύπτεται από τον Τύπο του λιμένος ότι ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να κληθούν ως ύποπτοι ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής η εισαγγελέας Διαφθοράς και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς. Το αίτημά του προσώρας απορρίφθηκε. Οπως απορρίφθηκε στο παρελθόν από το Μαξίμου και άλλες δυνάμεις το αίτημα να ξεκουκουλωθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Φέρεται ότι πιέζει επίσης -απ’ ό,τι φαίνεται-παρασκηνιακά να μπουν οι Τσίπρας – Παππάς στο κάδρο των παραπομπών. Αυτό θα δούμε στην πορεία αν θα υλοποιηθεί. Ισως ναι, ίσως όχι. Αναλόγως των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων.

Πλέον αυτών υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Διακρίνω μεγάλη αναστάτωση μετά την κατάθεση της εισαγγελέως Δημητρίου στην Προανακριτική, ειδικώς αν κρίνω πάλι από τις εφημερίδες που απηχούν κάθε Σάββατο τις απόψεις του κυρίου Σαμαρά.

Αναστάτωση για δύο θέματα: Πρώτον, μη τυχόν και έχουν έρθει νέα στοιχεία -όχι για τον ίδιο- από τις ΗΠΑ με βάση το αίτημα δικαστικής συνδρομής. Αγνωστον. Η εισαγγελεύς Δημητρίου μίλησε διφορούμενα. Δεύτερον, το ζήτημα των ακυρότητας ή μη των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η άποψη ότι είναι άκυρες οι καταθέσεις επειδή τα ίδια πρόσωπα φέρεται ότι κατέθεσαν και στο FBI προσδοκώντας αποζημίωση (θεωρείται ασυμβίβαστο καταρχάς με τον νόμο Αθανασίου) αποδομήθηκε πλήρως από την εισαγγελέα Δημητρίου στην Προανακριτική. Με παραπομπές στην αιτιολογική έκθεση του νόμου Αθανασίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Δημητρίου είπε με νόημα πως μία υπόθεση που είναι στο αρχείο μπορεί να φύγει από το αρχείο εάν προκύψουν νέα στοιχεία .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This