Έρευνα! Μια μπύρα την ημέρα προστατεύει από παθήσεις και χαρίζουν μακροζωία

Must Read

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπίρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Αμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπίρες ζουν περισσότερο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μικροβιολογίας με ειδίκευση στα βακτήρια του εντέρου, Ερικ Κλάασεν, εξηγεί στη «Sun» ότι πρόκειται για τις μπίρες που έχουν προκύψει από διπλή ζύμωση.

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα του μελέτησε την επίδραση που έχει στην υγεία η καθημερινή κατανάλωση ενός μπουκαλιού από βελγικές μπίρες όπως οι Hoegaarden, Westmalle Tripel και Echt Kriekenbier, που είναι διπλής ζύμωσης. Διαπίστωσαν ότι είναι εξαιρετικά πλούσιες σε προβιοτικά, τα οποία έχουν θετική επίδραση στα «καλά» βακτήρια του εντέρου και επίσης περιέχουν οξέα που σκοτώνουν τα «κακά» βακτήρια.

Αυτό, όπως ισχυρίζεται ο Κλάασεν, έχει ως συνέπεια οι συγκεκριμένες μπίρες να προστατεύουν από την άνοια, την παχυσαρκία και την αϋπνία, ενώ κάνουν καλό και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου, του αυτισμού και του Αλτσχάιμερ.

Συνολικά οι μπίρες διπλής ζύμωσης φαίνεται ότι έχουν προστατευτική δράση έναντι παθήσεων που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής και κατά συνέπεια συντελούν στη μακροζωία.  «Σε υψηλή συγκέντρωση το αλκοόλ είναι κακό για το έντερο, αν όμως πιεις μόνο μία από αυτές τις μπίρες κάθε μέρα θα σου κάνει καλό» δήλωσε ο Κλάασεν.

Δείτε επίσης: Στενή σχέση δολοφονηθέντα επιχειρηματία με γυναίκα δικαστή – Τι «έπιασε» ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This