«Η μητέρα του τον χτυπούσε» υποστήριξε ο 44χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου κατά την απολογία του σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου ενώπιον ου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.
Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είχε καλές σχέσεις με το παιδί.
«Είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τον Άγγελο. Παίζαμε, περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί».
Τι υποστήριξε
Στην αρχή της απολογίας του αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που είχε με το περιβάλλον του εκτός από ορισμένα άτομα που όπως είπε ήταν «παράξενα» απέναντί του. Σχετικά με την οικογένειά του είπε πως οι γονείς του ήταν «εξαιρετικοί» και με αρχές. Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε την μητέρα του 3χρονου μέσω Facebook, μέσα από κοινή ομαδική συνομιλία με ξάδερφό του.
Μετά είπε πως η 26χρονη του έστειλε προσωπικό μήνυμα και έτσι άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους και είπε πως η γυναίκα του ανέφερε πως είχ ένα παιδί και δεν περνούσε καλά στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του, σε βιντεοκλήση που είχαν πραγματοποιήσει, ήταν παρών ο πατέρας της 26χρονης και, όπως ισχυρίστηκε, την έβριζε. Ο ίδιος ανέφερε ότι τότε εκείνη τον ρώτησε τι να κάνει και εκείνος της πρότεινε να κατέβει στην Κρήτη.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι θεώρησε πως ήταν καλή ιδέα να έρθει η γυναίκα στην Κρήτη «για να προστατεύσουν το παιδάκι», ενώ ανέφερε ότι οι γονείς της δεν τον ήθελαν και τον έκριναν για την εμφάνισή του.
Αρνήθηκε ότι χτυπούσε το παιδί
Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της μητέρας του παιδιού, λέγοντας: «Έπιανε το παιδί από το στόμα και το πίεζε για να του βάλει την κουταλιά. Της λέω “γιατί το κάνεις αυτό;”. Μου λέει “έτσι τρώει”».
Ο 44χρονος υποστήριξε ακόμη ότι τον Δεκέμβριο ο μικρός Άγγελος είχε βάλει τα χέρια του σε έναν κουβά σφουγγαρίστρας και, επειδή βράχηκε, η μητέρα του φέρεται να εκνευρίστηκε και να τον χαστούκισε. Όπως είπε, ο ίδιος δεν ήταν παρών στο περιστατικό, αλλά το παιδί τού το ανέφερε αργότερα. «Όταν τον είδα είχε ένα σημάδι στα χείλη του», υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε χτυπήσει το παιδί. «Εγώ δεν τον είχα χτυπήσει, εδώ δεν χτύπησα το δικό μου παιδί ποτέ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι όταν του έδειξαν φωτογραφίες με τα τραύματα του 3χρονου στα κρατητήρια, «τρελάθηκε», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τα «ατυχήματα»
Στην απολογία του επιχείρησε να αποδώσει ορισμένα τραύματα του παιδιού σε ατυχήματα. Όπως υποστήριξε, σε μία περίπτωση είχε πάει τον Άγγελο στην τουαλέτα, τον έβαλε στη λεκάνη και το παιδί γλίστρησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην πλάτη σε σωλήνα που υπήρχε πίσω.
Η μητέρα του παιδιού, πάντως, στην απολογία της την Παρασκευή είχε υποστηρίξει ότι ο 44χρονος είχε βάλει το παιδί μέσα στη λεκάνη. Ο ίδιος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι το παιδί απλώς γλίστρησε.
Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμη ότι δεν είχε δει ποτέ όλα τα τραύματα που καταγράφηκαν στο σώμα του παιδιού. Υποστήριξε ότι μία φορά ο Άγγελος είχε μαγκώσει το δάχτυλό του στην πόρτα και ο ίδιος πρότεινε να πάνε σε γιατρό, όμως, όπως είπε, η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε βιβλιάριο.
Σε άλλο σημείο της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι η 26χρονη άφησε το παιδί στις σκάλες και ο μικρός έπεσε από το όγδοο σκαλοπάτι. Όπως είπε, της πρότεινε να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, όμως εκείνη φέρεται να του απάντησε: «Μην ανακατεύεσαι με το παιδί μου».
«Είχα υποψίες ότι η μητέρα το χτυπούσε»
Ο 44χρονος υποστήριξε ότι είχε υποψίες πως η μητέρα χτυπούσε το παιδί, αν και, όπως είπε, δεν το έκανε ποτέ μπροστά του. «Είχα υποψίες ότι το χτυπάει. Μπροστά μου όμως δεν το χτυπούσε ποτέ», ανέφερε.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι είχε τραβήξει βίντεο το παιδί με μελανιές και πως είχε προειδοποιήσει τη μητέρα ότι, αν το ξαναχτυπούσε, θα την κατήγγελλε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη τον απείλησε ότι, αν απευθυνόταν στις αρχές, θα τον κατηγορούσε για βιασμό.
Ο 44χρονος υποστήριξε επίσης ότι η μητέρα τού είχε ομολογήσει πως χτύπησε το παιδί, επειδή, όπως είπε, εκείνο την έβριζε. Κατά τον ίδιο, η 26χρονη τού είχε πει ότι δεν θα το ξαναχτυπούσε και του το είχε ορκιστεί.
Η σχέση του με την 26χρονη
Αναφερόμενος στη σχέση του με την 26χρονη μητέρα, ο κατηγορούμενος αποκάλυψε ότι της είχε κάνει πρόταση γάμου, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφασή του. «Της είχα κάνει πρόταση γάμου, αλλά την πήρα πίσω. Της είπα να χωρίσουμε μία εβδομάδα πριν πεθάνει ο Άγγελος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απέδωσε στη μητέρα του παιδιού έντονη νευρικότητα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν σοβαροί καβγάδες μεταξύ τους. «Δεν μαλώναμε μαζί, με τον εαυτό της μάλωνε. Ήταν πολύ νευρικός άνθρωπος η 27χρονη μητέρα του παιδιού», είπε στην απολογία του.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 44χρονου, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.
Δείτε επίσης:
Δίκη 3χρονου Άγγελου: «Συγγνώμη, δεν έχω καταλάβει ότι έχει “φύγει”», είπε η μητέρα του






