4-7-2020

Παρατάσεις και νέες ημερομηνίες για τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων

Με τα χρονοδιαγράμματα υποβολής δηλώσεων από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για την αναστολή συμβάσεων και των αντίστοιχων πληρωμών της έκτακτης ενίσχυσης των 534 ευρώ να αλλάζουν διαρκώς, προκαλώντας «κομφούζιο», από το υπουργείο Εργασίας ορίστηκαν ξανά νέες ημερομηνίες για τις αιτήσεις.

Όπως έγινε γνωστό προχθές το βράδυ, για τις επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, με κρατική εντολή, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» παρατάθηκε μέχρι και σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της διαδικασίας. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ήταν η 31η Μαΐου.

Από την πλευρά τους, οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν τα 534 ευρώ που δικαιούνται για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα. Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, η έκτακτη αποζημίωση θα τους καταβληθεί από τις 5 έως και τις 10 Ιουνίου, αν και εκτιμάται ότι και αυτή η διαδικασία θα λάβει νέα παράταση.

Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων από εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις άνοιξαν διαδοχικά τον Μάιο (στις 4/5, στις 11/5, στις 18/5 και στις 28/5). Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο πιθανή μια νέα παράταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ