4-7-2020

Βρέθηκαν οι δράστες που έστελναν απειλητικά μηνύματα στην αδερφή της Λίνας Κοεμτζή

Η υπόθεση με την 22χρονη φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Γαλήνη Κοεμτζή με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, η οποία τον Νοέμβριο του 2016 φέρεται να αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Λίνα όπως αποδείχτηκε, είχε πέσει θύμα ηλεκτρονικού εκφοβισμού καθώς κάποιες προσωπικές φωτογραφίες της και ένα βίντεο είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Η οικογένειά της αναζητούσε μια εξήγηση για τον θάνατο της φοιτήτριας, τη στιγμή που υπήρχαν ανεξιχνίαστα στοιχεία αναφορικά με την αυτοκτονία της, ενώ η μητέρα της υποστήριζε ότι η ίδια ήταν πολύ καλά.

«Η Γαλήνη δούλευε μαζί με μια φίλη της. Ήταν πολύ καλά, χόρεψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και μετά συναντήθηκε με τον φίλο της. Ήταν περίπου 20:30 το βράδυ. Δεν ξέρω τι είπαν, η Γαλήνη έφυγε από εκεί, πήρε το λεωφορείο, πήγε στην εστία στο δωμάτιό της στον 7ο όροφο, πήρε φαγητό στην συγκάτοικό της, μπαίνει μέσα και της λέει έρχομαι σε πέντε λεπτά, πετιέμαι μέχρι τον 9o. Ανεβαίνει η Γαλήνη στον 9o όροφο και δεν κατέβηκε ποτέ. Τι συνέβη στον 9ο όροφο, δεν μπορώ να ξέρω», είχε δηλώσει η μητέρα της, σε συνέντευξή της.

Την ίδια περίοδο που η οικογένεια υποστήριζε ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, η μικρότερη αδερφή της Λίνας,  δεχόταν απειλές μέσω μηνυμάτων, που προέτρεπαν την οικογένεια να σταματήσει να ψάχνει την υπόθεση γιατί θα τους περίμενε το ίδιο τέλος.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ταυτοποίησε τα άτομα που έστελναν απειλητικά και χυδαία μηνύματα στη μικρότερη αδελφή της Λίνας και οι ίδιοι κλήθηκαν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν. Πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών ο οποίος είχε στείλει απειλητικά μηνύματα στον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλη, όταν είχε ταχθεί, υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η δεύτερη, είναι μια νεαρή γυναίκα. Οι δυο τους υποστήριξαν ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ