Η ΔΕΘ κάνει «λίφτινγκ» για τα 100ά της γενέθλια

Must Read

Εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), κάτι που ικανοποίησε πλήρως το διοικητικό συμβούλιο της HELEXPO-ΔΕΘ, που επέμενε για αυτή την αλλαγή.

Είχε προηγηθεί μέσα στον Απρίλιο η έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου, κι έτσι στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσουν η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και η έγκρισή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να προκηρυχθεί ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που θα καθορίσει και την τελική μορφή της ανάπλασης.  Το 50% της έκτασης των 165 στρεμμάτων θα είναι χώροι πρασίνου και αναψυχής, κυρίως στο νότιο κομμάτι της έκτασης. Το εκθεσιακό κομμάτι θα επικεντρωθεί στο βόρειο τμήμα.

Ο στόχος είναι, το 2026, η ΔΕΘ να γιορτάσει τα 100 της χρόνια στον αναβαθμισμένο χώρο, ενώ ιδιοκτησιακά το πάρκο, το οποίο θα είναι 52 στρέμματα, θα παραμείνει στη ΔΕΘ-Helexpo, η οποία θα έχει την ευθύνη για την καθαριότητα, τη συντήρηση, τη φύλαξη, αλλά ξεκαθαρίστηκε από τους υπευθύνους της ΔΕΘ ότι θα είναι ανοιχτό στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες.

«Θα κλείνει μόνο όταν υπάρχουν εκδηλώσεις, όπως η Διεθνής Εκθεση» αναφέρθηκε, ενώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, στον ελεύθερο χώρο διατηρούνται ο Πύργος του ΟΤΕ, το κτίριο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), το περίπτερο της πρώην ESSO PAPPAS, καθώς και η πύλη-τόξο και το στέγαστρο της πλατείας ΧΑΝΘ, και προβλέπεται η κατασκευή ενός κτιρίου αναψυχής.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει και αλλάζει, και χαίρομαι που εγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη ΔΕΘ-HELEXPO και ξεκινά αυτή η διαδικασία» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This