Ξήλωσαν τις ξαπλώστρες από την κοσμική Ψαρρού! Το ξέσπασμα του δημάρχου (video)

Must Read

Ομπρέλες και ξαπλώστρες που είχε στήσει στην αμμουδιά φημισμένο εστιατόριο στην Ψαρρού, ξήλωσε η Αστυνομία Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία του νησιού προχώρησε την Τετάρτη σε απομάκρυνση εξοπλισμού γνωστού καταστήματος υγειονομικού́ ενδιαφέροντος που δραστηριοποιείται στην παραλία της Ψαρρούς, με την αιτιολογία πως δεν είχε την νόμιμη άδεια που απαιτείται για αυτές.

Σημειώνεται ότι το ΦΕΚ με τα προβλεπόμενα για τις παραχωρήσεις παραλιών δημοσιεύτηκε στις 16/5/2020, σύμφωνα με το οποίο, πλέον, δικαιούχοι του παραχωρούμενου δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, κλπ., είναι (α) οι Δήμοι, στην χωρική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι εν λόγω κοινόχρηστοι χώροι, με δικαίωμα περαιτέρω παραχώρησης, έναντι ανταλλάγματος και με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ, (β) οι Κτηματικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα. Οι μισθώσεις παραχώρησης διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Μύκονος ετοιμάζεται πυρετωδώς (κορωνοϊού επιτρέποντος) για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, να μην έχουν κάνει ουδεμία απόπειρα να στήσουν ξαπλώστρες, δεδομένου ότι κανείς τους δεν έχει την απαιτούμενη άδεια στα χέρια του.

Ως αποτέλεσμα, η Μύκονος, σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της, είναι από άκρη σε άκρη… εντελώς άδεια από ομπρέλες και ξαπλώστρες!

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Τα παράπονα από τον Δήμαρχο

Όπως εξηγεί στο Dikaiologitika News o δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κούκας «πρέπει να υπάρξει σύμβαση και έγκριση από την κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων η οποία βρίσκεται στη Σύρο, για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να στήσει ομπρέλες στην παραλία. Η εν λόγω κτηματική υπηρεσία, όμως, δουλεύει με δύο, μόνο, υπαλλήλους για να εγκρίνει άδειες για κοντά 30 νησιά! Έχουμε στείλει τις συμβάσεις πολύ νωρίς και ο δήμος Μυκόνου, όπως και οι άλλοι δήμοι στις Κυκλάδες, αλλά, λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας, δεν έχουν ακόμα υπογραφεί.

Ο κάθε επιχειρηματίας, όμως, που έχει ανοίξει το εστιατόριο του στην άμμο και θέλει να έχει και δύο ομπρέλες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι πρόβλημα εδώ, γιατί ήδη υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Θα έχουμε πολύ κόσμο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Μύκονο, χωρίς, όμως, εξοπλισμό στις παραλίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This