Κυριακή 20/6/2021

Κλείνει από τις 15 Ιουνίου το κέντρο της Αθήνας – Επιστρέφουν τα πρόστιμα (και τα sms;) μετακίνησης

Μόνο με άδεια μέσω SMS θα διεξάγεται η (μετα)κίνηση στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουνίου, με το… βαρβάτο πρόστιμο 150 ευρώ να περιμένει όποιον «τολμά» να παραβιάσει τα μέτρα!

Εν ολίγοις, αναμένεται να αλλάξει (πάλι) «δραματικά» ο τρόπος μετακίνησης στην πρωτεύουσα, καθώς τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο από και προς τα οργανωμένα πάρκινγκ της περιοχής, στα πλαίσια της ανακατασκευής του κέντρου για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Μέχρι στιγμής, η κίνηση των οχημάτων έχει ανακοινωθεί πως θα γίνεται μόνο μέσω γραπτού μηνύματος, όμως, όπως έχει επισημάνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέοι τρόποι πιστοποίησης για την κίνηση και την μετάβαση στο ιστορικό κέντρο και τους χώρους στάθμευσης.

Προς το παρόν, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο οι μόνιμοι κάτοικοι να επιδεικνύουν μόνο την σχετική κάρτα στάθμευσης και όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα πάρκινγκ. Σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν το sms που έχουν αποστείλει, από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο. Όσοι, εξάλλου, εργάζονται στην περιοχή, θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ που θα έχουν μισθωθεί.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, τα αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας και του εμπορικού κέντρου, αναμένεται να οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση, θα επιδεικνύεται, αν χρειαστεί, στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δρόμοι που κλείνουν

Οι οδοί Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου και η Λεωφόρος Βασ. Όλγας είναι οι δρόμοι που θα κλείσουν, καθώς το εμπορικό τρίγωνο περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων, ενώ η Πλάκα περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.

Επίσης, θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Τον προηγούμενο μήνα εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και ορίζεται ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ αναφέρονται αναλυτικά και οι εξαιρέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ