Δευτέρα 14/6/2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τη Σαντορίνη ως «ορμητήριο» για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Με την επίσκεψή του στη Σαντορίνη στο τέλος της εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας και να πάρει πάνω του επικοινωνιακά τη σχετική καμπάνια.

Δεδομένου ότι από τις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καταλύματα και ξεκινά ο τουρισμός εξωτερικού, καταρχήν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρωθυπουργός θέλει να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, σε συνδυασμό με την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, μετά και την επιτυχημένη πολιτική που εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, τυχόν παρέκκλιση από το σχέδιο, είτε σε υγειονομικό είτε σε άλλο επίπεδο, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Η διάσωση της τουριστικής σεζόν είναι κομβική για τον κ. Μητσοτάκη, εξ ου και το στοίχημα που έχει θέσει ο ίδιος για την αξιοποίηση των επόμενων τεσσάρων μηνών, όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών, τόσο από το εσωτερικό όσο και -κυρίως- από το εξωτερικό.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλή υποδοχή των επισκεπτών στηρίζεται σε δύο άξονες: την ενίσχυση της υγειονομικής ικανότητας προορισμών και την επιχειρησιακή διαχείριση κρούσματος. Ειδικά για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, εκπονήθηκαν τέσσερα προγράμματα που ξεπερνούν τα 70.000.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ