Δευτέρα 17/5/2021

«Αν χρειαστεί, θα επιβάλουμε lockdown σε γειτονιές, υγειονομικές δομές, ακόμα και σε ένα ολόκληρο νησί»

«Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε», προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να χρειαστεί νέο lockdown σε περίπτωση εμφάνισης αυξημένων κρουσμάτων. Όπως τόνισε, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ.Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως υπάρχει σχέδιο για επιβολή τοπικών περιορισμών, εφόσον διαγνωστεί μια εστία, έτσι ώστε αυτή να περιοριστεί να και μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την απαγόρευση των πτήσεων από το Κατάρ μόλις εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι… Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο ιός δεν έχει φύγει από τη χώρα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του εξηγώντας ότι ο ιός δεν έχει φύγει από τη χώρα, υπάρχει στην κοινότητα και μιλώντας για τις εικόνες της Μυκόνου τόνισε πως «τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».

«Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα», «όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα», είπε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ