Ανησυχία στον ΕΟΔΥ! Επαναφέρει την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και χτυπάει «καμπανάκι» για την… χαλαρότητα

Must Read

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2».

Αυτό αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, λόγω αφενός των τελευταίων διάσπαρτων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα αλλά και λόγω της χαλαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν οι πολίτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ζωντανή ενημέρωση είχε πει με νόημα: «Εάν μας δείτε να κάνουμε ενημέρωση σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει».

Προφανώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ειδικά με τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές τις τελευταίες 48 ώρες:

  • Στο δήμο Μύκης Ξάνθης και σε διάφορα χωριά εντοπίστηκαν σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού. Ελιναι μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων.
  • Στην Τρίπολη βρέθηκε άνα κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα 10 ακόμη άτομα
  • Η Λαμία μετράει τέσσερα νέα κρούσματα. Πρόκειται για συγγενείς 86χρονου που είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης.
  • Η Κοζάνη έχει 5 νέα κρούσματα δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας.

Δε θα διστάσουμε να πάμε σε νέο lockdown

Η κυβέρνηση και οι λοιμοξιολόγοι δεν απέκλεισαν νέο lockdown σε τοπικό επίπεδο ορμώμενοι από τα φαινόμενα συνωστισμού-συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στη Μύκονο -όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κορωνοϊού – αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Χαρδαλιάς: Οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι

«Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι», τόνισε από την πλευρά του και ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στη Μύκονο. «Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This