Τετάρτη 16/6/2021

Ναύπλιο: Ήρωας παπάς άφησε τη Λειτουργία για να σβήσει φωτιά

Άφησε στη μέση τη Θεία Λειτουργία ένας ιερωμένος και έτρεξε με έναν πυροσβεστήρα στα χέρια να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, καθώς είναι εθελοντής αρχιπυροσβέστης.

Ο λόγος για τον πατέρα Ιωάννη Μητροσύλη, ο οποίος συμμετείχε εκείνη την ώρα στη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Πνεύματος, στην κεντρική εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, όπου είναι εφημέριος και χθες πανηγύριζε, παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας.

Ξαφνικά, γύρω στις 9:30΄ το πρωί της Δευτέρας, ξέσπασε φωτιά στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην Αγία Τριάδα. Πυκνοί καπνοί έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους από το εσωτερικό της εκκλησίας, γεγονός που αντιλήφθηκαν μερικοί περαστικοί και έσπευσαν να ενημερώσουν τον παπά- Γιάννη. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο εφημέριος και εθελοντής πυροσβέστης διέκοψε τη Θεία Λειτουργία, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και δίχως να διστάσει άρχισε να σβήνει τη φωτιά, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό την εξάπλωσή της.

Παράλληλα, στο σημείο έφτασαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που ολοκλήρωσαν την κατάσβεση. Ωστόσο, χάρη στην άμεση επέμβαση του πατέρα Ιωάννα, η φωτιά περιορίστηκε σε μία γωνία του Ιερού Ναού. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ