Τρίτη 15/6/2021

Ανησυχία στη Χαλκιδική για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων που δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές

Σοβαρά κενά ασφάλειας στην διαχείριση υπόπτων περιστατικών διαπιστώνουν οι φορείς της Χαλκιδικής. Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό εξηγούν πως λόγω του γεγονότος ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες τουριστών δεν προτίθενται να καλύψουν την δαπάνη διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19 και επειδή ο χρόνος μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος των εξετάσεων είναι μεγάλος, προβλέπεται ότι μεγάλο ποσοστό ασθενών τουριστών θα απευθυνθεί στις τοπικές δημόσιες δομές (Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο Πολυγύρου) με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Τα Κέντρα Υγείας όμως δεν διαχειρίζονται τα ύποπτα περιστατικά και τα παραπέμπουν για διαγνωστικό έλεγχο στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου. Στο Νοσοκομείο λαμβάνεται δείγμα για μοριακό έλεγχο, το οποίο αποστέλλεται σε Κέντρο Αναφοράς στην Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε διάστημα που κυμαίνεται από λίγες ώρες ως και τέσσερις ήμερες. Το Νοσοκομείο Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή έχει δυνατότητα νοσηλείας μόλις 10 ύποπτων περιστατικών.

Για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς ενδεχόμενων κρουσμάτων οι φορείς προτείνουν όλες οι ενέργειες, διαγνωστικές και θεραπευτικές, να γίνονται στο κατάλυμα του ασθενούς, για όσα περιστατικά δεν χρήζουν εξέτασης σε δευτεροβάθμια δομή. Όσα περιστατικά χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, να μετακινούνται παράλληλα και ανεξάρτητα από την τρέχουσα λειτουργία του υπάρχοντος συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν απαραίτητη τη διασύνδεση όλων των καταλυμάτων ανεξαρτήτως δυναμικότητας και αριθμού κλινών με γιατρό, ο οποίος αρχικά θα ορίζει και εν συνεχεία θα διαχειρίζεται το ύποπτο κρούσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ