Χαρδαλιάς: Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια, αλλά για να τα αποφύγουμε, αυστηρή εφαρμογή των μέτρων

Must Read

Τα ανησυχητικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών με την υπερβολική χαλάρωση της προσοχής στα μέτρα ασφαλείας για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, ήταν στο επίκεντρο της ευρύτατης σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρών, έστω και… ηλεκτρονικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και οι: Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος,  ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν και μελετήθηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και τονίστηκε η αναγκαιότητα της αυστηρής εφαρμογής και τήρησης των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, με εντατικοποίηση ελέγχων και πρόσθετα μέτρα αν κριθεί απαραίτητο, κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

«Τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα… Αυτή την στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης.

Και κατέληξε με το μήνυμα: «Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ιός είναι εκεί έξω. Είναι σε ύφεση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This