Δευτέρα 14/6/2021

Αποζημίωση – μαμούθ για τον θάνατο της Αγορίτσας Λάζου που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Λάρισα 

Δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης 55χρονης Λαρισαίας που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο!

Το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος Λαρισαίων θα αποζημιώσουν την οικογένεια που θρηνεί τον χαμό της Αγορίτσας Λάζου, όταν τον Σεπτέμβριο του 2006, επιχείρησε να διασχίσει την οδό Κύπρου και παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, λίγες ημέρες αργότερα.

Η άτυχη γυναίκα δεν γνώριζε ότι στην λόγω έργων ανακατασκευής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν και από τις δύο κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να μην δει το διερχόμενο λεωφορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια ενώ η έφεση που κατέθεσαν Δήμος και Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης επιδικάσθηκε πρόσφατα και η τελεσίδικη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας περίπου σε έξι μήνες.

Ο οδηγός του λεωφορείου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, καθώς η άτυχη 55χρονη δεν διέσχισε την οδό Κύπρου σε σημείο όπου υπάρχει διάβαση για πεζούς, κάτι που σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ήταν δική της υπαιτιότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ