Το Airbnb αντεπιτίθεται! Μετά το ναδίρ της πανδημίας, «κερδίζει» την προτίμηση των ταξιδιωτών

Must Read

Μπορεί στην περίοδο της καραντίνας οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων τύπου Airbnb να φλέρταραν επικίνδυνα με την χρεωκοπία, όμως από ότι φαίνεται την τελευταία στιγμή το κλίμα άλλαξε με αποτέλεσμα να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στην κούρσα του τουρισμού.

Και αυτό διότι αφενός το ομιχλώδες τοπίο στα ξενοδοχεία αλλά και τα μικρά καταλύματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, και αφετέρου με τον χρόνο επαναλειτουργίας τους αλλά και την πιθανότητα να μην ανοίξουν καθόλου, έκαναν τα Airbnb να φαντάζουν ιδανικά λύση για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν μιλήσουμε για την Ελλάδα, τα καταλύματα αυτού του τύπου σε απομακρυσμένα νησιά έχουν ήδη μια πληρότητα που αγγίζει το 70%, ενώ στα μεγαλύτερα νησιά αλλά και παράλια της ενδοχώρας η ζήτηση είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Και αυτό διότι:

  1. Οι υγειονομικοί περιορισμοί είναι σαφώς πιο ελαστικοί μια και δεν υπα΄ρχει περίπτωση συγχρωτισμού.
  2. Υπάρχει μία αυτονομία από πλευράς διαμονής, φαγητού  και καθαρισμού όποτε οι πελάτες νιώθουν σαφώς πιο ασφαλείς.
  3. Η χρήση πισίνας (αν διαθέτει το κατάλυμα) αλλά και του κοινόχρηστου χώρου είναι και εδώ πιο ασφαλής και τέλος
  4. Στην περίπτωση οικογένειας ή μεγάλης παρέας η διαμονή είναι κατά πολύ οικονομικότερη μια και λόγω των μέτρων υπάρχει αυξημένη προσφορά σε βραχυχρόνια μίσθωση και μειωμένη σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Φυσικά το θέμα είναι ακόμα και αυτά τα καταλύματα και υπακούσουν στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και οι πιθανοί πελάτες να απευθυνθούν σε νόμιμες πλατφόρμες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Περισσότερες από πέρσι

Και στο εξωτερικό όμως όπως όλα εμφανίζεται αύξηση κρατήσεων με τους υπεύθυνους της δημοφιλούς πλατφόρμας να δηλώνουν πως οι κρατήσεις εντός των ΗΠΑ μεταξύ της 17ης Μάιου και 23ης Ιουνίου, ημερομηνίες στις οποίες συγκαταλέγεται και η εθνική εορτή της 25ης Μαΐου (Αμερικανική Ημέρα Μνήμης, Memorial Day), ήταν περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Αυτό δείχνει ότι οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν, έστω και εντός των ΗΠΑ με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπριάν Τσέσκι, να παρατηρεί πως οι ταξιδιώτες (τόσο εντός όσο και εκτός των ΗΠΑ) προτιμούν προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οδικώς, σε απόσταση 320χλμ από τον τόπο κατοικίας τους.

Η δουλειά από το σπίτι γίνεται από παντού!

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Τσέσκι δήλωσε ότι οι πελάτες κάνουν κρατήσεις για μια εβδομάδα ή περισσότερο τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα και μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

«Η δουλειά από το σπίτι μετατρέπεται σε δουλειά από οποιαδήποτε σπίτι» είπε ο Τσέσκι κάτι που ισχύει και στην χώρα μας.

Και αυτό είναι θετικό τουλάχιστον για τον ελληνικό εσωτερικό τουρισμό διότι οι άνθρωποι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο διακοπών θα μπορέσουν να μείνουν μεγαλύτερο διάστημα μια και η «εργασία από το σπίτι» θα μπορέσει να γίνει και από τον τόπο παραθερισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This