Τετάρτη 23/6/2021

Νοσηλευτές κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς: Αδιαφορούν… πλένουμε τα ρούχα σπίτι μας

Μόλις σίγησαν τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Κιλκίς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδιαφορία της διοίκησης, η οποία έδωσε εντολή να πλένουν στα σπίτια τους τις στολές τους λόγω… κόστους, με κίνδυνο να εκθέσουν στον ιό τις οικογένειές τους!

Την καταγγελία-«βόμβα» των εργαζομένων προσυπέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισήμανε τον σοβαρό κίνδυνο που ελλοχεύει για τη διασπορά του κορωνοϊού. «Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς, λόγω της αναστολής λειτουργίας των πλυντηρίων επί δυόμισι έτη, έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, δυστυχώς, λόγω περικοπών, δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση, παρότι είναι υποχρέωση του νοσοκομείου και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει η καταγγελία.

Κι αυτό, τη στιγμή που την περασμένη Τρίτη είχε σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο, όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μια 28χρονη Αφγανή, η οποία είχε γεννήσει την προηγούμενη ημέρα με καισαρική τομή. Η ασθενής παραμένει έως και σήμερα στο νοσοκομείο για νοσηλεία, μαζί με το νεογνό, ενώ στη μαιευτική κλινική βρίσκονται άλλες τέσσερις λεχώνες με τα νεογέννητα μωρά τους.

Εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι είχαν κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις προς τον νέο διοικητή της νοσοκομειακής μονάδας, Ιωάννη Ανδρίτσο, ωστόσο ο καθαρισμός των στολών του προσωπικού δεν συμπεριελήφθη στην υπάρχουσα σύμβαση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ