Κυριακή 13/6/2021

Καθηγητής Γ. Τούντας: «Να κλείνουν άμεσα τα καταστήματα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού»!

«Λουκέτο» στα καταστήματα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού προτείνει να μπαίνει ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, ο οποίος συνέστησε να μην επικρατήσει εφησυχασμός για τον κορωνοϊό.

«Είμαστε σε μια ενδημική φάση της επιδημίας του κορωνοϊού, με σποραδικά κρούσματα και όταν συνωστιζόμαστε θα έχουμε και μικρή αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Τούντας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε, επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση που δεν τηρούμε τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της νόσου, κινδυνεύουμε άμεσα να αρρωστήσουμε.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε πολλά μπαρ της ελληνικής επικράτειας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο καθηγητής τόνισε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα και να κλείνει επιτόπου τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από την Covid-19. Κι αυτό, για να μη δίνεται συνέχεια σε αυτόν τον συνωστισμό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Λιγότερο ανήσυχος για το άνοιγμα των συνόρων

Στην ερώτηση αν τον τρομάζει το άνοιγμα των συνόρων, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι τον ανησυχεί λιγότερο από τους τοπικούς συνωστισμούς, αλλά και από όσα συμβαίνουν στα μπαρ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, προσθέτοντας ότι τα τρία «κλειδιά» για να αποφύγουμε τον κίνδυνο είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα, το λεγόμενο ΧΑΜ.

Τέλος, τόνισε ότι δεν θα διακινδύνευε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα συμβεί το φθινόπωρο ή του χρόνου, μην αποκλείοντας, ωστόσο, το σενάριο να υπάρξει και δεύτερο κύμα πανδημίας, όπως πολλοί φοβούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ