Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση-ανάσταση της Πλατείας Διοικητηρίου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επιτέλους, ανοίγει ο δρόμος για το μεγάλο πρότζεκτ, που αφορά στην ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου, μιας από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, επί χρόνια.

Το «πράσινο φως» δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε χθες, όπου και εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη της κατασκευής της Πλατείας Διοικητηρίου και των προσβάσεών της, με πιθανή κατασκευή «Πολυτροπικού Κέντρου», καθώς και για τη μελέτη αποκατάστασης της Πλατείας με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Οι εν λόγω μελέτες θα στοιχίσουν 300.000 ευρώ και την προγραμματική σύμβαση υπογράφουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κεντικής Μακεδονίας, η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται οι μελέτες, προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του έργου και να αποκατασταθεί μία εκκρεμότητα πολλών ετών.

Σημειώνεται, ότι η Πλατεία Διοικητηρίου ως έργο έχει εγκαταλειφθεί από το 1990, όταν ξηλώθηκε η τότε εμβληματική πλατεία για να δημιουργηθεί ένα υπόγειο πάρκινγκ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι κατεστραμμένος.

Από τότε, έγινε μία προσπάθεια ακόμη δέκα χρόνια πριν να αλλάξει η όψη της πλατείας, όμως ούτε τότε φάνηκε… φως στο τούνελ και τώρα Περιφέρεια και Δήμος προτίθενται να απαλλάξουν την πόλη από το θλιβερό θέαμα της συγκεκριμένης πλατείας, κλείνοντας μία «πληγή» δεκαετιών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ