Πατείς με, πατώ σε, ακόμα μία ημέρα, στην Υπηρεσία Ασύλου

Must Read

Ουρές σχηματίζονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα έξω από την υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στη λεωφόρο Κατεχάκη, επί της Κανελλοπούλου, από πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με την άδεια παραμονής τους στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, διευκρίνισε ότι οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν ψηφιοποιηθεί, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίστηκαν για ακόμα μία ημέρα, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους. Μάλιστα, στην πλειονότητα τους φορούσαν μάσκα, ωστόσο οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνταν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ο ένας “πάνω” στον άλλο.

Ο υπουργός βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου, της Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι όλο το βράδυ το προσωπικό της Υπηρεσίας προετοίμαζε την υποδοχή των ωφελούμενων, ενώ η ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης από τις πρώτες πρωινές ώρες απέτρεψε τη διανυκτέρευση αιτούντων άσυλο στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, η οργάνωση ήταν καλύτερη τόσο εντός όσο και εκτός των γραφείων, όπως σημείωσε ο υπουργός.

 «Μέσα σε δύο ώρες εξυπηρετήθηκαν περίπου 450 άτομα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση μέτρων υγειονομικής προστασίας, τόσο για το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και για τους αιτούντες» τόνισε, ενώ παράλληλα προσέθεσε ότι τα φαινόμενα συνωστισμού θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, καθότι από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η αναβαθμισμένη ψηφιακή πύλη, οπότε οι περισσότερες υπηρεσίες θα διεκπεραιώνονται διαδικτυακά. Από την 1η Οκτωβρίου δε, οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται σε κάθε δομή φιλοξενίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στην Υπηρεσία Ασύλου.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, ο κ. Μηταράκης, κατά την 1η του επίσκεψη στην Υπηρεσία Ασύλου διευκρίνισε ότι πλέον 8 στους 10 δεν χρειάζεται να στέκονται στη ουρά. «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι δόθηκε παράταση σε όσα δελτία λήγουν έως 30 Σεπτεμβρίου και οι αιτούντες Άσυλο ενημερώνονται και αποχωρούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This