9-7-2020

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος», αλλά με προφυλάξεις

Το αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα υποδέχεται και πάλι από τη Δευτέρα το κοινό της Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες, αλλά με μάσκα, αντισηπτικό και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο μέγιστος αριθμός κοινών επισκεπτών του πλοίου θα είναι 50 άτομα, με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Συστήνεται η χρήση ατομικών μέτρων προστασίας και γνωστοποιείται ότι η περιήγηση θα γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και στον άνω εκθεσιακό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πλοίο, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, δέχτηκε 130.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 97.000 ήταν παιδιά.

Το «Βέλος» κάθε Δευτέρα θα παραμένει κλειστό για το κοινό, εκτός από την ερχόμενη (15 Ιουνίου), που «γιορτάζεται» η επαναλειτουργία του. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή το πλοίο μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00.

Το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα, καθώς και για τις επίσημες αργίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ