6-7-2020

«Στη σέντρα» βγάζουν τη Γιάννα και την Επιτροπή της 100 καθηγητές!

Με κείμενο-κόλαφο κατά της Επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου 100 καθηγητές ζητούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άμεσες πρωτοβουλίες για την ανασύσταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», προκειμένου να διασφαλιστεί ο πατριωτικός και εθνικός χαρακτήρας που αρμόζει στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821.

Οι υπογράφοντες καταγγέλλουν ύφανση ισοπεδωτικών και οικουμενικών αντιλήψεων με τελικό σκοπό την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας, μέσω και της αμαύρωσης εμβληματικών μορφών του αγώνα μας.

Αποδόμηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων

Ζητούν, μάλιστα, από την κυβέρνηση να απαλλάξει τον Αριστείδη Χατζή, αλλά και όσα μέλη στοχεύουν στην αποδόμηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων σε αυτόν τον εορτασμό, από τα καθήκοντά τους. Σημειώνουν δε ότι «στα βιβλία τους είναι ελεύθεροι να γράφουν ό,τι θέλουν, καθένας κρίνεται, αλλά σε έναν εθνικό επετειακό εορτασμό δεν μπορεί κανείς να ασχημονεί σε βάρος της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Δεν περιορίζουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο την κριτική τους, αλλά αναφέρονται γενικά στο έργο της Επιτροπής, που όπως σημειώνουν ακόμη και με τους τίτλους που επελέγησαν ακρωτηριάζει τα χιλιάδες χρόνια δημιουργίας του ελληνικού πολιτισμού, διαστρεβλώνει την ιστορία αυθαίρετα χωρίς καμία ιστορική βάση, δημιουργώντας την ψεύτικη εντύπωση ότι το έθνος έχει δήθεν ζωή 200 χρόνια.

Τονίζουν ότι εάν δεν συμβεί αυτό θα βρεθούμε στο άσχημο αποτέλεσμα του να εορτάζει η κυβέρνηση απομονωμένη με την Επιτροπή της ουδετεροπατρίας τον Αγώνα του 1821, ενώ ο υπερήφανος ελληνικός λαός και η ομογένεια να βρίσκονται απέναντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ